En aquesta secció trobaràs tota les activitats en les que ha participat el CoDiNuCat.

 

 

 NOVEMBRE

 

 

 

VI Jornades CoDiNuCat

Dissabte 10 de novembre van tenir lloc al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB) les VI Jornades del CoDiNuCat. El tema central d’aquestes #VIJornadesCodinucat va ser la importància de la #nutrició durant la vellesa, tenint una gran acollida fins a exhaurir totes les inscripcions arribant a la xifra dels 250 assistents. Aquest èxit va ser gràcies en gran part, a un programa científic de molta qualitat i varietat i una organització que va vetllar perquè tot anés a la perfecció. Les Jornades van tenir la participació de 9 ponents i 5 moderadors organitzats en una conferència inaugural, una taula rodona i cinc conferències curtes. Cal remarcar també, que en el descans va tenir lloc una pausa activa molt dinàmica.  Des del CoDiNuCat volem donar les gràcies a tots els assistents, ponents, moderadors, col·laboradors i voluntaris, així com als  patrocinadors, empreses i entitats col·laboradores.

Prova pilot per la recepta electrònica

Aquest mes de novembre hem començat la prova pilot per la recepta electrònica per als Dietistes-Nutricionistes per la pauta de Nutrició Enteral Domiciliària (NED), en el marc del programa de NED del Servei Català de Salut.

XI Jornada PAAS

Dilluns 26 de novembre, la Presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio, va assistir en representació del Col·legi a la XI Jornada del Pla integral de la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludable. Aquestes Jornades reuneixen anualment professionals vinculats a l’alimentació, l’activitat física, l’envelliment saludable i la prevenció i l’atenció de l’obesitat infantil per debatre, reflexionar i plantejar propostes de futur al Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable. Entre els ponents va destacar la presència del Dr. Michel Chauliac, un dels impulsors de la implantació del sistema d’etiquetatge nutricional “NutriScore”.

Assemblea de col·legiats

Un cop finalitzades les VI Jornades del CoDiNuCat va tenir lloc l’assemblea de col·legiats. Amb una cinquantena de participants es va ratificar l’acta de l’última assemblea que va tenir lloc el 2 de juny de 2018.

Dia Mundial de l’Obesitat

El 12 de novembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Obesitat el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) va realitzar una infografia alertant de l’elevat nombre de persones que pateixen obesitat o sobrepès a Catalunya i animant a acudir al Dietista-Nutricionista col·legiat per combatre la malaltia. Les dades obtingudes del Departament de Salut indiquen que quasi la meitat de la població adulta pateix sobrepès o obesitat i que aproximadament un terç dels nens/es d’entre 6 i 12 anys també pateixen sobrepès o obesitat.

Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries

El dimarts 27 de novembre, la Vicepresidenta del CoDiNuCat, la Sra. Marta Planas, va assistir en representació del Col·legi al Ple del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries on entre altres temes es van presentar per aprovar les memòries dels anys 2016 i 2017, així com l’acreditació dels Grups de Treball i les Comissions.

Dia Mundial de la Diabetis

El passat dimarts 13 de novembre, la Sra. Sònia Vallés en representació del Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va assistir a l’acte de l’Associació de Diabetis Catalunya – ADC amb l’encesa dels llums de l’ajuntament, per celebrar el Dia Mundial de la Diabetis.

Jornada “Diabetes Cero”

El dissabte 17 de novembre, la Vicepresidenta del CoDiNuCat, va assistir a la Jornada de #DiabetesCERO “Un matí de ciència i esport en família”. La primera Fundació de Diabetis amb una gran iniciativa: buscar la curació d’aquesta malaltia crònica. La Jornada va consistir en set xerrades i una activitat pràctica i va tenir lloc a la sala d’actes de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Fòrum de Diàleg Professional

La Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya va assistir el dimecres 28 de novembre a la segona Jornada de Treball del Fòrum de Diàleg Professional. Aquest, és un procés de debat per implementar en matèria de polítiques de planificació i ordenació dels professionals de la Salut.

 

 OCTUBRE

 

 

Participació del CoDiNuCat al 2n Simposi de Celiaquia

Dissabte 20 d’octubre la Presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio va participar com a ponent al 2n Simposi d’Investigació en Celiaquia i Dieta Sense Gluten, organitzat per Celíacs de Catalunya, amb la ponència “La malaltia celíaca i la seva associació amb els trastorns de la conducta alimentaria”.

20 anys Col·legi de Logopedes de Catalunya

La membre de la Junta del CoDiNuCat Sònia Vallés, va assistir ahir a la Jornada de cel·lebració dels 20 anys del Col·legi de Logopedes de Catalunya sota el lema “20 anys de logopedes fent camí”.

Assistència a les jornades de debat tècnic

La Presidenta del Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, la Dra. Nancy Babio assisteix a la jornada de debat tècnic per abordar l’anàlisi exhaustiu dels escenaris actuals en relació amb la demografia de les professions sanitàries.

 SETEMBRE

 

Visita a l’empresa de brous ANETO

 Una delegació de la Junta de Govern de CoDiNuCat formada per la nostra presidenta, la Dra. Nancy Babio, la vicepresidenta, Marta Planas, i el nostre tresorer, Miguel Reverte, van visitar  les instal·lacions de l’empresa de brous ANETO. Els visitants van poder conèixer tot el procés d’elaboració dels productes i les matèries primeres que fan servir per preparar els brous. Des de CoDiNuCat li agraïm a ANETO per obrir-nos les portes de la vostra “gran cuina”.

Presentació del “Pla de Salut de Reus 2018-2022”

19 de setembre. La Presidenta, la Dra. Nancy Babio, va assistir a la tarda a la presentació del “Pla de salut de Reus 2018-2022”. Com sempre el CoDiNuCat vol seguir sent capdavanter en l’àmbit de la nutrició a Catalunya.

CoDiNuCat participa al Fòrum de Diàleg Professional

La nostra presidenta, la Dra. Nancy Babio, va participar a una cimera amb altres professionals de la salut, organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya el passat 19 de setembre. L’objectiu de la trobada era oferir una resposta integral a les noves demandes de salut. Pots llegir més aquí.

Assistència al Parlament a una sessió sobre igualtat de gènere

La vicepresidenta Marta Planas, en representació del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, va assistir a la jornada ”Parlaments amb perspectiva de gènere per garantir la igualtat efectiva de dones i homes” al Parlament de Catalunya.

 JULIOL

 

 

 El CoDiNuCat participa com a jurat als Premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca

10 de juliol.  La dietista-nutricionista Marta Planas, vicepresidenta del CoDiNuCat, va participar com a jurat en la selecció dels guanyadors de la 9a edició dels Premis UB-Ferran Adrià amb Gallina Blanca. Donem les gràcies a tots els participants per presentar treballs tan enriquidors i als organitzadors per aquest tipus d’iniciatives!

 JUNY

 

 

 CoDiNuCat participa al XVII Congreso de la SEN

La Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, va donar una ponència sobre lactis i malalties cardiometabòliques i sobre la conveniència o no dels desnatats al XVII Congreso de la Sociedad Española de Nutrición (SEN).

Participació a la Jornada Alimentació i Nutrició

La Sònia Vallès del CoDiNuCat va participar en la Jornada “Alimentació i Nutrició” dins del II Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable, organitzat per la Unió de Consumidors de Catalunya amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 El CoDiNuCat assisteix a la II Jornada del CODINMA

 

16 de juny. La vicepresidenta, Marta Planas, i la presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio, van assistir a la II Jornada del Colegio Profesional de Dietistas-Nutricionistas de la Comunidad de Madrid (CODINMA). La Dra. Babio va donar una xerrada sobre la problemàtica actual de l’obesitat infantil i la importància de l’esmorzar per combatre el sobrepès. Clica aquí.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR