ÀREA DE RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA

ÀREA DE RESPONSABITAT SOCIAL CORPORATIVA - El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) té establert un marc de col·laboració amb diferents entitats per crear sinergies que permetin actuar conjuntament en l’organització i promoció d’activitats que puguin millorar la qualitat de vida dels grups més vulnerables de la població que necessitin atenció nutricional. Per aquest motiu, es va crear el Projecte Això s'ho Val ! de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). El CoDiNuCat ha destinat una partida pressupostària per cobrir les consultes dels pacients derivats per les entitats amb les quals s’ha establert conveni i/o col·laboració (Associació de Celíacs de Catalunya, Associació de Diabètics de Catalunya, Creu Roja Catalunya, Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, Fundació Banc d'Aliments de les Comarques de Lleida i l'Associació Contra el Càncer a Barcelona). La remuneració econòmica es gestionarà a través d’un sistema de vals bescanviables per un valor de 40 €/val. ÀREA DE RESPONSABITAT SOCIAL CORPORATIVA Per poder formar part en l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa dins del marc de col·laboració que s’ha establert entre el CoDiNuCat i les diferents entitats, has d’enviar el present formulari emplenat a administracio@codinucat.cat amb l’assumpte: Àrea de Responsabilitat Social Corporativa. Indicant les teves dades – personals i de consulta – i seleccionant les entitats amb les quals vols col·laborar, així com l’autorització de difusió de les teves dades personals. ÀREA DE RESPONSABITAT SOCIAL CORPORATIVA Cal destacar que en el cas de voler oferir el teu servei en dietètica i nutrició en el catàleg de l’Associació de Celíacs de Catalunya és necessari haver realitzat el curs organitzat pel CoDiNuCat i per l’Associació de Celíacs de Catalunya (pròximament us proporcionarem més detalls).

El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) disposa d’un marc de col·laboració amb diferents entitats per crear sinergies que permeten actuar conjuntament en l’organització i promoció d’activitats que puguin millorar la qualitat de vida dels grups més vulnerables de la població que necessitin atenció nutricional. Per aquest motiu, es va crear el projecte Això s’ho val! de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) del CoDiNuCat.

PROJECTE AIXÒ S’HO VAL!

El CoDiNuCat destina una partida pressupostària per cobrir les consultes dels pacients derivats per les entitats amb les quals s’ha establert conveni i/o col·laboració (Associació de Celíacs de CatalunyaAssociació de Diabetis de Catalunya, Creu Roja Catalunya, Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, Fundació Banc dels Aliments-Comarques de Lleida i l’Associació Contra el Càncer a Barcelona).  La remuneració econòmica es gestiona a través d’un sistema de vals bescanviables per un valor de 40 €/val.

Per poder Col·laborar en el projecte Això s’ho val!, a continuació trobaràs el formulari de  Sol·licitud per col·laborar en l’àrea de responsabilitat social corporativa del CoDiNuCat.

Cal destacar que en el cas de voler oferir el teu servei en dietètica i nutrició a l’Associació de Celíacs de Catalunya és necessari haver realitzat el curs organitzat pel CoDiNuCat i per l’Associació de Celíacs de Catalunya.

Notes de premsa: Projecte Això s’ho val

2023

Signatura conveni Associació Contra el Càncer Barcelona

El dia 23 de març s’ha dut a terme la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Associació Contra el Càncer, conveni que permetrà donar accés gratuït a la consulta d’un/a dietista-nutricionista a les persones que pateixen aquesta malaltia i que es troben en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

Es realitza la formació Suport nutricional al pacient oncològic: de la teoria a la pràctica. Formació coorganitzada amb la Fundació Alícia i l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiats/des que estiguin interessats/des a participar en el projecte “Això s’ho val”.

2022

Conveni amb el Banc dels Aliments de Lleida

La Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) signen un conveni per prestar assessorament nutricional a les persones en situació de vulnerabilitat.

El dia 31 de maig de 2022 s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya que permetrà reforçar el Servei d’Assistència Nutricional adreçat a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida té un servei pioner d’assistència nutricional a totes aquelles famílies usuàries de la xarxa de serveis i entitats socials que presenten mancances en la gestió de la seva alimentació de forma habitual. Dins d’aquest servei el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), ofereix la borsa de voluntariat dels seus dietistes-nutricionistes col·legiats, que permetrà derivar-los als usuaris amb necessitats nutricionals que requereixin un seguiment més especialitzat. Aquesta borsa forma part del projecte “Això s’ho val” i s’engloba en un marc d’organització i promoció d’activitats que puguin millorar la qualitat de vida dels grups de població amb més vulnerabilitat.

A més a més, el CoDiNuCat formarà part del Consell de direcció del Servei d’Assistència Nutricional del Banc dels Aliments de Lleida, i duran a terme una funció d’orientació i avaluació periòdica del funcionament del servei i del projecte “Això s’ho val”.

2017

El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya crea un marc de col·laboració amb la Creu Roja i les associacions de persones amb celiaquia, diabetis i càncer

  • Presidenta del CoDiNuCat: “Un abordatge dietètic adequat és essencial en la prevenció i el tractament de malalties cròniques”.
  • La subdirectora general de Promoció de la Salut, ha destacat la figura del dietista-nutricionista i la seva importància en la salut pública, indicant els programes d’actuació que inclouen aquesta figura.
  • En data 29 de juny s’ha celebrat l’acte de lliurament d’una aportació econòmica de 10.000 euros a les quatre entitats de pacients. L’acte s’ha dut a terme a la Seu de Salut Pública de Catalunya.

Barcelona, 29 de juny del 2017. El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) ha creat un fons econòmic per oferir tractaments dietètics individualitzats a persones amb celiaquia, diabetis i càncer. Els dietistes-nutricionistes col·legiats al CoDiNuCat podran oferir un abordatge dietètic i nutricional adequat a aquest tipus de malalts i contribuir a millorar-ne la qualitat de vida.

Això s’ho val! ha posat nom a l’acord amb les associacions d’afectats de celiaquia, diabetis, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i la Creu Roja Catalunya, que consisteix a facilitar als afectats que estiguin en situació d’elevada vulnerabilitat uns vals bescanviables que els permetran anar a la consulta d’un dietista-nutricionista col·legiat per iniciar el tractament nutricional adequat a la seva malaltia, tenint en compte les circumstàncies personals.

Aquesta ha estat la primera aportació de 10.000 euros que s’ha lliurat mitjançant uns vals, en format xec, als representants de diverses associacions perquè aquests els facin arribar als pacients més necessitats d’aquest tipus d’assistència. Aquesta acció s’inclou a l’Àrea de Responsabilitat Social Corporativa del CoDiNuCat.

Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, ha destacat que “Un abordatge dietètic adequat és essencial en la prevenció i el tractament de malalties cròniques i també en la millora de la qualitat de vida dels afectats, tant per aconseguir un bon estat nutricional com per evitar restriccions alimentàries innecessàries”.

La Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut, ha remarcat la figura del dietista-nutricionista en la salut pública. A més, ha enumerat les actuacions de l’Agència que inclouen el dietista-nutricionista -revisió de menús escolars, elaboració de guies alimentàries en diferents etapes de la vida i el programa AMED, que identifica els establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània-. D’altra banda, ha donat suport a la iniciativa engegada pel CoDiNuCat i ha recordat que calen solucions diferents en diferents situacions.

Segons l’OMS, dels deu factors de risc que més perjudiquen la salut, sis estan relacionats amb l’alimentació. En aquest sentit, l’OMS i les entitats científiques de referència consideren la prevenció de l’obesitat i de les malalties cardiovasculars una prioritat de la salut pública i en recomanen el control mitjançant un tractament integral i multidisciplinari amb la implicació de diversos professionals, entre els quals destaquen el dietista-nutricionista.

El 29 de juny, a les 12 hores, s’ha celebrat l’acte de lliurament de vals a la sala d’actes de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. S’ha fet en presència de la Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut; la Dra. Nancy Babio, presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, i un representant de cadascuna de les entitats —la Sra. Olga Cueta, presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya; el Sr. Francesc Fernández, president de l’Associació de Diabètics de Catalunya; la Sra. M. José Bonilla, directora de l’àmbit de Captació de Fons i Empresa de Creu Roja Catalunya, i el Dr. Ramón Miralles, president de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer.

Posa't en contacte amb nosaltres

Correu electrònic
TELÈFON

930 106 248

direcció

Via Laietana, núm. 38, 1r 1a
08003 Barcelona

Avís legal d'aquest lloc: