BENVINGUDA

benvinguda

Benvinguda, el del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), us donem la benvinguda a la casa de tots/es els/les dietistes-nutricionistes del territori català. Amb l'objectiu consagrat de treballar per a, i amb, els col·legiats/ades i, alhora, de servir a la societat de la qual formem part, dins de l'àmbit que englobaria la nutrició. L'actual Presidenta de l'Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes Dra. Nancy Babio Sánchez, lidera el Col·legi Professional a més de ser la Presidenta del CoDiNuCat per segona vegada consecutiva. Tot i que hi ha algunes limitacions, estem molt satisfets de les bases que hem fet, i del creixement així com la visibilitat que hem tingut com a Institució. Com a primera Junta tenim la satisfacció també d'haver assolit els principals objectius que ens havíem marcat com ara el reconeixement del Dietista-Nutricionista com a professional de la salut i la lluita contra l'intrusisme. Per aquest motiu, és molt important comptar amb la implicació, participació i actitud proactiva de la ciutadania. La nostra raó de ser és aconseguir un Col·legi obert on tots/es els/les dietistes-nutricionistes de Catalunya se sentin representats. En definitiva donar-vos la benvinguda al Codinucat, és donar-vos la benvinguda a l'espai on tots els dietistes i nutricionistes del territori ens ajuntem per treballar per la salut dels ciutadans i ciutadanes del nostre territori, investigant, ensenyant, educant i com no, aprenent també de tot el que ens regala cada estudi, contribuint així en la salut i bons hàbits de cada persona.

benvinguda

Hem de donar presencia al nostre sector, per començar a donar importància i l'espai que es mereix el tema de l'alimentació i nutrició, ja que es tracta d'un dels factors exògens més importants per al desenvolupament i salut de l'ésser humà i molts cops els mals hàbits, la mala publicitat o el màrqueting, condueixen a la ciutadania a una alimentació que dista molt de l'adequada. Així que volem donar-vos la benvinguda a tots en aquests projecte que esperem que us entusiasmi tant com ens entusiasma a nosaltres. En l'apartat de benvinguda trovareu una breu introducció del que és el Codinucat i convidant-vos a formarar-hi part. Només ens queda donar-vos la benvinguda de nou a tots i fins aviat.

Estimats/des col·legiats/ades:

És un honor per a mi donar-vos de nou la benvinguda al web del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), la casa de tots/es els/les dietistes-nutricionistes del territori català.

Amb el suport dels membres de la Junta de Govern, encetem aquest segon mandat, amb més il·lusió i entusiasme, si cal, i amb l’objectiu consagrat de treballar per a, i amb, els col·legiats/ades i, alhora, de servir a la societat de la qual formem part.

És una gran satisfacció haver estat reelegida la Presidenta de l’Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes per liderar el nostre Col·legi Professional, i gràcies a la vostra confiança renovada, sóc la Presidenta del CoDiNuCat per segona vegada consecutiva.

Tot i que ser el, primer mandat que com passa en tots els començaments, hi ha algunes limitacions, estem molt satisfets de les bases que hem fet, i del creixement així com la visibilitat que hem tingut com a Institució.  Com a primera Junta tenim la satisfacció també d’haver assolit els principals objectius que ens havíem marcat com ara el reconeixement del Dietista-Nutricionista com a professional de la salut i la lluita contra l’intrusisme.

Tot això és un gran repte per a mi i per a tota la renovada Junta, la qual vol sentir-se acompanyada per tots/es vosaltres. Per això és molt important comptar amb la vostra implicació, participació i actitud proactiva. La nostra raó de ser és aconseguir un Col·legi obert on tots/es els/les dietistes-nutricionistes de Catalunya se sentin representats.

Dra. Nancy Babio Sánchez
Presidenta del CoDiNuCat des de novembre de 2013

La meva història personal i professional

Quant al vessant personal, sóc catalana d’adopció i per convicció. Nascuda a Buenos Aires, de mare argentina i pare gallec, visc a Catalunya des de l’any 2003 i, des de llavors, he fet la major part de la meva carrera professional i personal en aquesta terra. Estic casada i tinc dos fills.

Haver crescut amb tres germans m’ha ensenyat a compartir, a intercanviar experiències i a comunicar. Ara, com a Presidenta reelegida del CoDiNuCat, vull continuar amb la meva tasca principal: dignificar una professió com és la nostra cada cop més consolidada arreu del territori. I per això la nostra Junta vol ser la junta de tots/es els/les dietistes-nutricionistes.

Pel que fa a la meva formació, sóc llicenciada en Nutrició, graduada l’any 1996 per la Universidad de Buenos Aires (UBA). Posteriorment, vaig especialitzar-me en nutrició clínica, accedint mitjançant una plaça de resident en nutrició (equivalent al MIR) a l’Hospital Ramos Mejía, Buenos Aires (1996-1999). En acabar la residència, vaig fer l’especialització en Obesitat i Trastorns de la Conducta Alimentària (1999-2001) a l’Asociación Médica Argentina i el Doctorat en Nutrició i Metabolisme a la Universitat Rovira i Virgili (2003-2007).

Al llarg de la meva trajectòria professional, tinc la sort d’haver experimentat els 5 camps en què es pot exercir la nostra professió: clínica, salut pública, indústria, restauració col·lectiva i docència i investigació. Vaig exercir a Buenos Aires com a professora associada a la UBA, com a dietista-nutricionista a l’àmbit clínic, en programes de salut pública i com a assessora en diverses empreses de la indústria alimentària i farmacèutica. Des del 2003 i fins a l’actualitat, treballo a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment sóc professora, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica i investigadora de la CIBER-Obn (Centro de Investigación Biomédica en Red, Obesidad y Nutrición). Participo en diversos projectes de recerca, dins dels quals, i un dels més importants en la meva trajectòria professional, és l’estudi PREDIMED i PREDIMED-PLUS.

Tornant al vessant més personal, les meves característiques més destacades són, sens dubte, la passió per la nostra professió, la constància i perseverança per fer les coses ben fetes i la recerca de l’excel·lència, aspecte que busco en tot el que faig. I són aquestes característiques les que continuaré posant en el Col·legi i crec que són les que es necessiten per fer-lo créixer i consolidar la nostra professió.

De mica en mica, la situació del nostre col·lectiu és cada any millor i, en aquest segon mandat volem caminar junts per aconseguir més visibilitat i més reconeixement d’una professió avalada per la ciència que lluita contra la pseudociència i l’intrusisme. Continuarem amb una gestió controlada i mesurada dels nostres recursos per donar-vos el millor servei i suport.

Volem un Col·legi de tots i totes i per a tots i totes. Nosaltres sols no podrem anar fent camí. Sense la vostra participació i implicació, el CoDiNuCat no seria el Col·legi de tots i totes. Junts ho aconseguirem!

Dra. Nancy Babio Sánchez
Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

Posa't en contacte amb nosaltres

Correu electrònic
TELÈFON

930 106 248

direcció

Via Laietana, núm. 38, 1r 1a
08003 Barcelona

Avís legal d'aquest lloc: