FORMACIÓ PRÒPIA
FORMACIÓ PRÓPIA
A continuació us detallem que trobareu al apartat de FORMACIÓ PRÒPIA de la nostra web i perquè és tant important tenir FORMACIÓ PRÒPIA per al Codinucat. Les sessions de FORMACIÓ PRÓPIA són fàcils de programar, ja que el Codinucat ja compta amb totes les persones i eines que necessita. A causa d'això, també és una opció més ràpida i econòmica d'organitzar. Un empleat amb experiència de l'equip pot ajudar a construir relacions i una dinàmica d'equip, en comptes de limitar-se a aportar coneixements i reforçar el coneixement. Al apartat de FORMACIÓ PRÓPIA trobareu eines i informació envers la nostra FORMACIÓ PRÓPIA que segur que us resulta molt interessant. Si teniu algún dupte sobre FORMACIÓ PRÒPIA o algún altre apartat, contacteu amb nosaltres.Places disponibles
Places exhaurides
2024
Interpretació d'analítiques per a professionals sanitaris
Dates i horaris: Formació Online
Dilluns 28/10 16 h a 20 h
Dissabte 9/11 9 h a 13 h
Dimecres 13/11 16 h a 20 h
Dijous 28/11 15.30 h a 20 h
Dissabte 30/11 8h a 14 h
Dijous 12/12 15.30 h a 20 h
Dilluns 16/12 16 h a 18 h
Objectius generals:
CONÈIXER QUINS SÓN ELS PRINCIPALS PARÀMETRES D’UNA ANALÍTICA
DE SANG I D’ORINA I EL SEU SIGNIFICAT. SABER INTERPRETAR UNA
ANALÍTICA PER EXTREURE’N INFORMACIÓ RELACIONADA AMB
L’ALIMENTACIÓ I LA NUTRICIÓ I POSSIBLES EFECTES
Promoció de la salut en l'abordatge de la malaltia renal crònica
Dates i horaris: Formació Online
Dimarts 29/10 de 16 h a 19 h
Dimarts 5/11 de 16 h a 19 h
Divendres 8/11 de 16 h a 19 h
Dimecres 13/11 de 16 h a 19 h
Dijous 14/11 de 16 h a 19 h
Dimarts 19/11 de 16 h a 19 h
Divendres 22/11 de 16 h a 19 h
Dimecres 27/11 de 16 h a 19 h
Divendres 29/11 de 16 h a 19h
Formació Presencial
Dissabte 14/12 de 16 h a 19 h
Col•legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona Carrer de Casp, 130, L’Eixample, 08013 Barcelona.
Objectius del curs: Aquest curs ofereix formació contínua als dietistes-nutricionistes en insuficiència renal. Proporciona els coneixements necessaris sobre la fisiopatologia i la dietoteràpia adequada per a aquesta malaltia, així com l’experiència d’altres professionals. L’objectiu és que els dietistes-nutricionistes, tant públics com privats, puguin fer una intervenció dietètica adaptada a cada pacient renal.
Promoció de la salut en els trastorns de la conducta alimentària (TCA)
Dates i horaris:
15,22 i 29 d’octubre
5,12,19 i 26 de novembre
3 de desembre
16 a 20 h (Dies de formació online)
16 a 19 h (Hores presencials)
Lloc: Formació en línia.
Objectius del curs: El curs ofereix una visió completa sobre com tractar els trastorns alimentaris, com l’anorèxia, la bulímia i el trastorn per afartament, des d’una perspectiva de salut pública i benestar. Els participants aprendran a identificar factors de risc, promoure hàbits alimentaris saludables, fomentar l’autoestima i oferir suport psicosocial. També es farà èmfasi en la prevenció, la detecció precoç i les estratègies d’intervenció per millorar la qualitat de vida de les persones afectades.
Nutrició i diabetis en situacions especials, actualització avançada
Dates i horaris:
20 i 21 setembre 2024
4 i 5 d’octubre de 2024
18 i 19 d’octubre de 2024
8 i 9 de novembre de 2024
22 i 23 de novembre de 2024
13 i 14 desembre de 2024
Lloc: Formació en línia.
Per poder accedir al curs avançat caldrà haver superat el curs bàsic o acreditar experiència professional com a dietista–nutricionista en el tractament de persones amb diabetis (segons CV).
Tractament de dades en l'àmbit de la investigació per a professionals sanitaris
Dates i horaris:
Dissabtes:
– 14 de setembre
– 5 i 26 d’octubre
– 16 i 23 de novembre
– 14 de desembre
Lloc: Formació presencial.
Abordatge de l'alimentació en les persones amb necessitats educatives especials.
Dates i horaris:
Divendres 30/8 de 16 a 20:30h
Dimarts 3/9 de 16 a 20:30h
Divendres 6/9 de 16 a 20:30h
Dijous 12/9 de 16 a 20h
Dimecres 18/9 de 16 a 20:15h
Dijous 19/9 de 16 a 20:15h
Dissabte 21/9 de 9h a 13h
Lloc: Formació en línia.
Nutrició i Dietètica aplicada en persones amb diabetis - Tercera edició
Dates:
– 2,3,4,5 i 6 de setembre
– 9,10,12 i 13 de setembre
Horari:
– De dilluns a dijous de 16h a 21 h
– Divendres de 15.30 h a 21 h
Lloc: Formació en línia
La comunicació del Dietista-Nutricionista en mitjans, xarxes socials i en comunitat.
Dates i horari
– Dilluns, 22 de juliol de 16:00 a 19:30 h (amb 20 minuts de descans)
– Dimecres, 24 de juliol de 16:00 a 20:00 h (amb 20 minuts de descans)
– Dijous, 25 de juliol de 16:00 a 20:00 h (amb 20 minuts de descans)
– Dilluns, 29 de juliol de 16:00 a 19:30 h (amb 20 minuts de descans)
– Dimecres, 31 de juliol de 16:00 a 20:00 h (amb 20 minuts de descans)
– Dijous, 1 d’agost de 16:00 a 20:00 h (amb 20 minuts de descans)
– Dilluns, 5 d’agost de 16:00 a 19:30 h (amb 20 minuts de descans)
– Dimecres, 7 d’agost de 16:00 a 19:30 h (amb 20 minuts de descans)
Lloc: Formació en línia
XII JORNADES DEL CODINUCAT
Ja us podeu inscriure a les XII Jornades del CoDiNuCat!
Tindran lloc el 28 i 29 de setembre a l’Hotel Flamingo de l’Ampolla.
Suport, intervenció i disseny en programes i activitats d'educació per a la salut en l'àmbit de l'alimentació
L’objectiu del curs és saber desenvolupar i dissenyar programes i activitats d’educació per a la salut per promoure l’alimentació adequada, sostenible i adaptada.
Dates:
– Divendres 21/06/2024 – Dissabte 22/06/2024
– Divendres 28/06/2024 – Dissabte 29/06/2024
– Divendres 12/07/24
– Divendres 19/07/24
– Dissabte 20/07/24
Horari:
– Divendres de 15:30h a 20:30h
– Dissabtes de 8:30h a 13:30h
MILLORA DE L’ALIMENTACIÓ EN PERSONES AMB DISFÀGIA OROFARÍNGIA: ACTUACIONS DELS PROFESSIONALS SANITARIS
Formació presencial a l’Hospital de Mataró:
- Dijous 6 de juny de 15:30h a 20h (Descans de 20′)
- Divendres 7 de juny de 8.30h a 13.30h (Descans de 20′) i de 15h a 18h
- Dijous 13 de juny de 15:30h a 20h (Descans de 20′)
- Divendres 14 de juny de 8.30h a 13.30h (Descans de 20′) i de 15h a 18h
Rotació presencial a diferents espais de l’Hospital de Mataró (5h):
- Grup 1 (30 pers): Divendres 21 juny (9-14h)
- Grup 2 (30 pers): Divendres 28 juny (9-14h)
- Grup 3 (30 pers): Divendres 5 juliol (9-14h)
La comunicació del dietista-nutricionista en mitjans, xarxes socials i en comunitat
Dates
– Divendres 12 d’abril i dissabte 13 d’abril
– Divendres 26 d’abril i dissabte 27 d’abril
– Divendres 10 de maig i dissabte 11 de maig
– Divendres 24 de maig i dissabte 25 de maig
Horari:
– Divendres de 16:30 a 20:20 h (amb 20 minuts de descans)
– Dissabtes de 9 a 13:20 h (amb 20 minuts de descans)
Lloc: Formació en línia
Direcció i gestió en restauració col·lectiva per a dietistes-nutricionistes.
Dates:
– Divendres, 5 d’abril de 2024
– Dissabte, 6 d’abril de 2024
– Divendres, 3 de maig de 2024
– Dissabte, 4 de maig de 2024
– Divendres, 17 de maig de 2024
– Divendres, 31 de maig de 2024
– Dissabte, 1 de juny de 2024
– Dissabte, 15 de juny de 2024
Horari: 30 hores
– Divendres de 17 a 20:40 h
– Dissabtes de 9 a 13:30 h
Lloc: Fomació en línia.
Format: Teoria més pràctica amb exemples i situacions reals.
Actualització en Al·lèrgies i Intoleràncies - Segona edició
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció del CoDiNuCat i enviar-los a formacio@codinucat.cat
Actualització en Al·lèrgies i Intoleràncies - Primera edició
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció del CoDiNuCat i enviar-los a formacio@codinucat.cat
Nutrició i Dietètica aplicada en persones amb diabetis - Segona Edició
Nutrició i Dietètica aplicada en persones amb diabetis – Segona Edició
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiades i col·legiats.
El dietista-nutricionista en aquest curs aprendrà les bases de la diabetis, tenint en compte cada tipus de diabetis i ser capaç de valorar les situacions especials que poden presentar-se en cada cas particular.
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció del CoDiNuCat i del CONFORCAT i enviar-los a formacio@codinucat.cat
2023
Curs bàsic de Microbiota, prebiòtics i probiòtics
En aquest curs es presentarà l’actualització més completa sobre els coneixements científics adquirits en l’última dècada.
El paper de la microbiota humana en la salut i la malaltia ha entrat en l’avantguarda de la medicina del segle XXI. Cal comprendre millor la fisiologia de la microbiota i disposar dels mitjans adequats per a optimitzar les seves funcions i prevenir la malaltia.
Els microorganismes ens proporcionen una sèrie d’avantatges que van des de la protecció contra la invasió de microorganismes patògens i el desenvolupament del sistema immunitari fins a la contribució en la digestió dels components de la dieta i l’aportació de vitamines i altres nutrients essencials.
El curs es farà de forma presencial el pròxim 16 de desembre a la Fundació Acadèmia de Ciencies Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears al Carrer Major de Can Caralleu, 1-7, 08017 Barcelona
La formació és gratuïta, però en cas de no poder assistir i no comunicar-ho 48 hores abans de la realització de l’activitat suposarà un cost 10 € a càrrec del col·legiat.
En el següent enllaç podràs consultar el programa i accedir al formulari d’inscripció.
Experiència de pacients en els serveis assistencials de dietètica
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes 100% subvencionada i el 80% d’assistència
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes en actiu dins del sector públic (SISCAT i ICS) i que formin part de la LOPS.
La mesura i la millora de l’experiència del pacient és clau per a obtenir uns bons resultats en salut, la participació del pacient, la qualitat en l’atenció i la satisfacció del pacient, així com reduir els costos d’atenció mèdica, en el maneig nutricional i el control de l’obesitat.
Objectius del curs:
- Identificar, adquirir i millorar els coneixements sobre l’avaluació i millora de l’experiència del pacient en els serveis assistencials de dietètica.
- Comprendre millor les eines formatives que s’ofereixen per a facilitar la seva aplicació en els àmbits de pràctica clínica dels participants.
- Capacitat de promoure la participació dels diferents perfils mitjançant metodologies de co-creació.
- Identificar les experiències d’avaluació de pacient realitzades l’hospital clínic, sota el model PIEEX.Clínic.
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció.
Experiència de pacients en els serveis assistencials de dietètica
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes 100% subvencionada i el 80% d’assistència
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes en actiu dins del sector públic (SISCAT i ICS) i que formin part de la LOPS.
La mesura i la millora de l’experiència del pacient és clau per a obtenir uns bons resultats en salut, la participació del pacient, la qualitat en l’atenció i la satisfacció del pacient, així com reduir els costos d’atenció mèdica, en el maneig nutricional i el control de l’obesitat.
Objectius del curs:
- Identificar, adquirir i millorar els coneixements sobre l’avaluació i millora de l’experiència del pacient en els serveis assistencials de dietètica.
- Comprendre millor les eines formatives que s’ofereixen per a facilitar la seva aplicació en els àmbits de pràctica clínica dels participants.
- Capacitat de promoure la participació dels diferents perfils mitjançant metodologies de co-creació.
- Identificar les experiències d’avaluació de pacient realitzades l’hospital clínic, sota el model PIEEX.Clínic.
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció.
El 24 i 25 de novembre de 2023 se celebraran les “XI Jornades del CoDiNuCat”
“Promovem la salut, protegim el planeta”: el lema de les XI Jornades.
Al BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis).
Amb la participació de la Presidenta del Comitè Científic, Inma Palma, i la Presidenta del Comitè Organitzador, Rosa Albaladejo.
Nutrició i Dietètica aplicada en persones amb diabetis
Nutrició i Dietètica aplicada en persones amb diabetis
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiades i col·legiats.
El dietista-nutricionista en aquest curs aprendrà les bases de la diabetis, tenint en compte cada tipus de diabetis i ser capaç de valorar les situacions especials que poden presentar-se en cada cas particular.
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció del CoDiNuCat i del CONFORCAT i enviar-los a formacio@codinucat.cat
Experiència de pacients en els serveis assistencials de dietètica
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes 100% subvencionada i el 80% d’assistència
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes en actiu dins del sector públic (SISCAT i ICS) i que formin part de la LOPS.
La mesura i la millora de l’experiència del pacient és clau per a obtenir uns bons resultats en salut, la participació del pacient, la qualitat en l’atenció i la satisfacció del pacient, així com reduir els costos d’atenció mèdica, en el maneig nutricional i el control de l’obesitat.
Objectius del curs:
- Identificar, adquirir i millorar els coneixements sobre l’avaluació i millora de l’experiència del pacient en els serveis assistencials de dietètica.
- Comprendre millor les eines formatives que s’ofereixen per a facilitar la seva aplicació en els àmbits de pràctica clínica dels participants.
- Capacitat de promoure la participació dels diferents perfils mitjançant metodologies de co-creació.
- Identificar les experiències d’avaluació de pacient realitzades l’hospital clínic, sota el model PIEEX.Clínic.
Per realitzar la inscripció cal omplir el formulari d’inscripció.
Programes innovadors de promoció d’hàbits saludables.
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiats sobre Roll playing, mitjançant la difusió dels seus programes innovadors de promoció d’hàbits saludables.
Es compartiran continguts teoricopràctics on a través de dinàmiques participatives es gaudirà i s’aprendrà.
Data:Dijous, 6 de juliol de 2023.
Horari: De 10.00 h a 13.00 h
Lloc:Fundació Gasol. Carrer de Jaume I, 26-28, Oficina Primer Pis
08830 Sant Boi de Llobregat, Barcelona.
Tècniques de comunicació per a Dietistes-Nutricionistes. Comunicació eficaç basada en l'evidència científica
Si t’indignes cada vegada que algú no acreditat dona missatges d’alimentació i salut als mitjans de comunicació; si ets dels/de les que se’t tanca l’estómac quan veus informació extreta de la Base de Dades de la Màniga; si t’agradaria entendre els mecanismes de la comunicació per fer-la més efectiva; si vols aprendre a crear un discurs basat en l’evidència científica; si et fa por parlar en públic; i, sobretot, si creus que tens alguna cosa a dir però no saps com… És el moment de passar a l’acció, aquest és el teu curs!
Formació dirigida a col·legiades i col·legiats del CoDiNuCat.
Data: Dissabte, 20 de maig de 2023
Horari: De 10.00 h a 14.00 h
Lloc: Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona
Carrer Casp, 130 08013 Barcelona
Acompanyar la lactància materna com a D-N
Aquesta formació té com a objectiu compartir tot el que comporta la lactància amb altres dietistes-nutricionistes i promoure la lactància materna.
La formació és gratuïta, però en cas de no poder assistir i no comunicar-ho 48 hores abans de la realització de l’activitat suposarà un cost 10 € a càrrec del col·legiat.
Dirigit a col·legiades/ts i precol·legiades/ts del CoDiNuCat.
En el següent enllaç podràs consultar el programa i accedir al formulari d’inscripció.
Intervenció interdisciplinària en trastorns de la conducta alimentària
Intervenció interdisciplinària en trastorns de la conducta alimentària
Els objectius generals del curs són adquirir els coneixements necessaris per treballar en un equip multidisciplinari que treballi en la gestió dels trastorns de la conducta alimentària.
14-15 d’abril i 28 i 29 d’abril, els divendres de 16 a 20h i els dissabtes de 10 a 14h.
Modalitat en línia
Preu: 80 € col·legiats i precol·legiats, 140 € col·legiats d’altres comunitats autònomes i altres professionals sanitaris 220 €.
Curs en procés d’acreditació al Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).
Programa en català
Programa en castellà
Formulari d’inscripció en català
Formulari d’inscripció en castellà
Suport nutricional al pacient oncològic: de la teoria a la pràctica
Formació coorganitzada amb la Fundació Alícia i l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiats/des que estiguin interessats/des a participar en el projecte “Això s’ho val”.
Data: Dijous, 27 d’abril de 2023
Horari: De 11.00 h a 14.00 h
Lloc: Associació Contra el Càncer a Barcelona.
Travessera de les Corts, 268 08014 Barcelona
Tècniques de dinamització de grups
Formació dirigida a dietistes-nutricionistes col·legiats que volen dissenyar, conduir grups i precisen d’habilitats i criteris per a l’èxit del grup i aconseguir els objectius previstos.
Els objectius del curs són diagnosticar elements grupals per saber fer i estar per a conduir grups psicoeducatius, conèixer els rols dels participants, identificar dificultats i saber conduir-les, conèixer i aplicar tècniques grupals de diferents tipus i nivells i entrenar habilitats personals i professionals de conducció de grups.
Presentació del CoDiNuCat i exposició de sortides professionals per a estudiants dels darrers cursos del grau en nutrició humana i dietètica
En el aquest enllaç podreu accedir al programa.
Webinar-Acadèmies per a preparar el temari de les oposicions de D-N
Us presentem els seminaris web “Acadèmies per preparar el temari de les oposicions de D-N“
Seguint les peticions del/la col·legiat/da, la Junta de Govern ha fet una cerca d’acadèmies per tal de preparar les oposicions de dietista-nutricionista. En cada seminari web us presentarem una de les acadèmies amb la qual ens hem posat en contacte.
Farem dos semiris web; dilluns 13 de març i dilluns 20 de març de 18:00 h a 19:30 h per mitjans telemàtics.
EN CADA SEMINARI WEB US PRESENTAREM UNA ACADÈMIA!
Per assistir només cal que omplis el següent formulari:
Formulari d’inscripció per dilluns 13 de març de 2023
Formulari d’inscripció per dilluns 20 de març de 2023
Webinar-Què cobreix l’assegurança de responsabilitat d’A.M.A.?
El Webinar “Què cobreix l’assegurança de responsabilitat civil d’AMA?” s’ha portat a terme gràcies a la col·laboració amb l’Agrupación Mutual Aseguradora (A.M.A.), amb la qual el col·legi té conveni.
Aquest seminari web pretén resoldre tots els dubtes que tingueu relacionats amb la cobertura de l’assegurança de responsabilitat civil i tindrà lloc el dilluns 27 de març de 18:00 h a 19:30 h per mitjans telemàtics.
Per altra banda, si alguna persona ja té clars els dubtes que vol plantejar els pot enviar a l’adreça electrònica formacio@codinucat.cat i nosaltres els farem arribar als ponents.
Per assistir només cal que omplis el següent formulari.
CONFERENCIA: TREBALLAR EN EQUIP ELS TRASTORNS DE LA CONDUCTA ALIMENTÀRIA
El CoDiNuCat ha col·laborat amb la delegació territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) per organitzar aquesta conferència on es parlarà dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) des d’un abordatge psicològic i nutricional. Explicant què són, com identificar-los, què podem fer per abordar-los i quan és necessari fer una derivació a un recurs especialitzat.
Formació modalitat híbrida: En el procés d’inscripció podràs escollir matricular-te o en format online o en format presencial. En el cas d’escollir el format presencial hauràs d’anar presencialment a la Seu del COPC de Tarragona (c/Ramón y Cajal, 11 1-3).
En el aquest enllaç podreu realitzar la inscripció gratuïta.
Qualsevol dubte que tingueu us podeu adreçar al telèfon 977.21.41.02.
Actualización de la nutrición y dietética en enfermedad renal crónica
Aquest curs està dissenyat per respondre a la formació continuada dels dietistes-nutricionistes en el camp de la insuficiència renal.
Per tal de poder realitzar una correcta intervenció dietètica el dietista-nutricionista ha de conèixer la fisiopatologia del malalt renal així com, la dietoteràpia adequada a la malaltia i als seus estadiatges.
També és important per al creixement professional, conèixer com treballen altres professionals amb experiència demostrada d’anys d’evolució, tant en el camp de la clínica com en el camp de la docència i la recerca.
Amb el curs d’actualització del tractament dietètic i nutricional del malalt renal, es pretén cobrir totes les necessitats des del punt de vista formatiu, per tal que qualsevol dietista-nutricionista, ja sigui de l’àmbit públic o privat, sigui capaç de realitzar la intervenció dietètica o bé nutricional, més adient per a cada pacient. Curs acreditat pel CCFCPS.
Consulta el programa clicant l’enllaç.
Per realitzar la inscripció només cal omplir el formulari i enviar-lo juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
2022
Estil de vida i alimentació en persones amb infertilitat
Dilluns 3 d’octubre
De 17:00h a 20:30h
Presencial al Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona, Carrer Casp 130, 08013 Barcelona.
Consulta el programa aquí
Per realitzar la teva inscripció descarrega el formulari (adjunt) i envia’l juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
Abordatge del pacient amb simptomatologia digestiva
Dissabte 21 de maig
De 10:00h a 14:00h
A distància
Consulta el programa aquí.
Per realitzar la teva inscripció descarrega aquest formulari i envia’l juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
2a Edició del curs d'interpretació d'analítiques online
Els dies 7 i 14 de març en horari de 17:00h a 19:00 a càrrec de la Sra. Roser Rosich (Metgessa del Treball).
Consulta els continguts del curs aquí (pdf adjut)
Exclusiu per a col·legiats/des i precol·legiats/des.
PLACES EXHAURIDES
Casos pràctics d’alimentació vegetariana
Per donar continuïtat al curs d’actualització en alimentació vegetariana us informem d’aquest nou curs que pot ser del vostre interès.
Important: Curs exclusiu per a col·legiats/des que hagin realitzat el curs “Actualització en alimentació vegetariana (en la primera o segona edició.
Places limitades!
Quan ?
Divendres 25 de febrer de 16:00h a 20:00h.
On ?
Modalitat a distància
Preu:
30 euros per a col·legiats i pre-col·legiats.
Curs destinat a dietistes-nutricionistes.
Per inscriure’s només cal descarregar el formulari d’inscripció i enviar-lo juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
Actualització en alimentació vegetariana (2na edició)
El nombre de persones que segueix una alimentació vegetariana està augmentant, així com les consultes mèdiques i a dietistes-nutricionistes. Per una banda, la formació de grau en aquesta matèria en la majoria de carreres sanitàries és clarament insuficient per atendre de forma rigorosa i ètica les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu. Per l’altra, sovint apareix als mitjans de comunicació i a les xarxes socials informació relacionada amb el vegetarianisme que resulta controvertida, alarmista i sovint poc sostinguda per l’evidència científica. Això pot generar inquietud i preocupació entre els i les professionals sanitaris, que cal resoldre amb una formació actualitzada en alimentació i nutrició vegetariana. Curs acreditat pel CCFCPS.
Objectius:
- Potenciar la formació en les recomanacions dietètiques en alimentació vegetariana en base a les evidències científiques més actuals, tenint en compte els tipus de dietes vegetarianes habituals al nostre entorn i el perfil de les persones que sol·licita assessorament.
- Saber aplicar i manejar els recursos disponibles: taules de composició d’aliments, espais web, bibliografia, etc.
- Reconèixer els nutrients clau en l’alimentació vegetariana i conèixer les seves vies d’obtenció i biodisponibilitat.
- Conèixer les particularitats, composició, racions… dels aliments clau en la dieta vegetariana.
- Adaptar les pautes alimentàries en la dieta vegetariana en persones adultes sanes, a diferents edats, situacions fisiològiques i patològiques (embaràs, infància, gent gran, patologies, etc.).
Curs destinat a dietistes-nutricionistes.
Consulta el programa complet
Per inscriure’s només cal descarregar el formulari d’inscripció i enviar-lo juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
2021
Curs d’interpretació d’analítiques
Els dies 20 i 27 de setembre en horari de 17:00h a 19:00 a càrrec de la Sra. Roser Rosich (Metgessa del Treball).
Consulta els continguts del curs aquí.
Per inscriure’s només cal omplir el següent formulari i enviar-lo juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat.
Exclusiu per a col·legiats/des i precol·legiats/des.
ACTUALITZACIÓ EN NUTRICIÓ I DIABETIS
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya organitza la segona edició del curs d’actualització en nutrició i diabetis. El curs, destinat a Dietistes-Nutricionistes, s’organitzarà en dues parts: bàsic i avançat. És en horari de dissabtes, a distància i amb data d’inici el 20 de Febrer. Curs acreditat pel CCFCPS.
Nota informativa: per obtenir el certificat de la realització del curs cal completar l’assistència d’un mínim del 80% de les sessions.
Assaona la teva marca personal!
Curs exclusiu per a col·legiats/des del CoDiNuCat.
El curs està dividit en dues sessions d’una hora i mitja de durada.
Es pot realitzar la inscripció només a la sessió teòrica (10 €) o a la sessió teòrica i sessió pràctica (15 €).
La sessió pràctica es tancarà en arribar als 20 inscrits.
SESSIÓ TEÒRICA 12 de març 18:30 hores:
- Duració: 1h 30min
- Contingut:
- Troba el teu valor diferencial i defineix la teva marca personal
- Comprèn el teu client ideal i aconsegueix que desitgi la solució que li ofereixes
- Entén com a aprofitador cada canal i posa en marxa un sistema de captació de clients
- Potència la teva marca amb tècniques senzilles que provocaran una millor percepció en el teu client immediatament.
- Participació: al començar la sessió explicarem la dinàmica als assistents. Durant aquesta sessió teòrica podran preguntar dubtes sobre el que s’ha explicat.
SESSIÓ TUTORIA GRUPAL 19 de març 18:30 hores:
- Duració:1h 30min
- Contingut:En la sessió anterior es facilitaran una sèrie d’exercicis pràctics senzills que hauran de fer per treure profit a la sessió.
Cal abonar l’import de al número de compte ES06 2100 0050 2302 0067 6747 indicant “nom, cognoms+ marca personal”
Cal omplir el formulari d’inscripció i enviar el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
Inscripció a : https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=_c6MEXcrikC4uhBbt7Qiv7qYxjOHVCtAq–9ukm3h8dUQU9XSDRCSDdTQjhCQUJBSUUwOE9WVlgzRS4u
Trastorns de la conducta alimentària, un problema en augment
Curs exclusiu per a Dietistes-Nutricionistes”
El curs està dividit en quatre blocs de 4 hores de durada.
Bloc 1: Intervenció interdisciplinària dels trastorns de la conducta alimentaria, Psicologia i Psiquiatria
Dissabte 10 d’abril de 10:00h a 14:00h
Bloc 2: Intervenció interdisciplinària dels trastorns de la conducta alimentaria, Medicina i Nutrició
Dissabte 10 d’abril de 16:00h a 20:00h
Bloc 3: Intervenció Interdisciplinària dels trastorns de la conducta alimentaria i Obesitat, Psicologia i Nutrició.
Dissabte 15 de maig de 10:00h a 14:00h
Bloc 4: Intervenció Interdisciplinària dels trastorns de la conducta alimentaria, Sessions de casos clínics
Dissabte 15 de maig de 16:00h a 20:00h
Preu:
- 85 euros col·legiats
- 140 no col·legiats
Cal abonar l’import de al número de compte ES06 2100 0050 2302 0067 6747 indicant “nom, cognoms+ TCA”
Curs acreditat pel CCFCPS.
Cal omplir el formulari d’inscripció i enviar el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
Consulta el programa aquí.
Actualització en alimentació vegetariana
El nombre de persones que segueix una alimentació vegetariana està augmentant, així com les consultes mèdiques i a dietistes-nutricionistes. Per una banda, la formació de grau en aquesta matèria en la majoria de carreres sanitàries és clarament insuficient per atendre de forma rigorosa i ètica les demandes i necessitats d’aquest col·lectiu. Per l’altra, sovint apareix als mitjans de comunicació i a les xarxes socials informació relacionada amb el vegetarianisme que resulta controvertida, alarmista i sovint poc sostinguda per l’evidència científica. Això pot generar inquietud i preocupació entre els i les professionals sanitaris, que cal resoldre amb una formació actualitzada en alimentació i nutrició vegetariana. Curs acreditat pel CCFCPS.
Objectius:
- Potenciar la formació en les recomanacions dietètiques en alimentació vegetariana en base a les evidències científiques més actuals, tenint en compte els tipus de dietes vegetarianes habituals al nostre entorn i el perfil de les persones que sol·licita assessorament.
- Saber aplicar i manejar els recursos disponibles: taules de composició d’aliments, espais web, bibliografia, etc.
- Reconèixer els nutrients clau en l’alimentació vegetariana i conèixer les seves vies d’obtenció i biodisponibilitat.
- Conèixer les particularitats, composició, racions… dels aliments clau en la dieta vegetariana.
- Adaptar les pautes alimentàries en la dieta vegetariana en persones adultes sanes, a diferents edats, situacions fisiològiques i patològiques (embaràs, infància, gent gran, patologies, etc.).
Curs destinat a dietistes-nutricionistes.
Consulta el programa complet
Per inscriure’s només cal descarregar el formulari d’inscripció i enviar-lo juntament amb el comprovant de pagament a formacio@codinucat.cat
Estratègies pedagògiques per la consulta i la prevenció de l'obesitat infantil
Divendres 26 de febrer de 17 a 19 h Alberto Arribas impartirà un taller d’estratègies pedagògiques per la consulta i la prevenció de l’obesitat infantil.
Les persones inscrites que no puguin assistir, preguem ens ho comuniquin el més aviat possible, ja que en cas de falta d’assistència sense justificar no podran gaudir de les dues properes formacions gratuïtes.
El taller és totalment en línia
Gratuït per a col·legiats del CoDiNuCat i associats al SEDYN.
——
El viernes 26 de febrero de 17 a 19 h Alberto Arribas impartirá un taller de estrategias pedagógicas para la consulta y la prevención de la obesidad infantil.
El taller es totalmente en línea
Gratuito para colegiados del CoDiNuCat y asociados al SEDYN.
Consens sobre la nomenclatura de les dietes hospitalàries
El dia 29 de gener a les 17:00h tindrà lloc la presentació del “Consens sobre la nomenclatura de les dietes hospitalàries” amb el programa que teniu adjunt.
Amb aquest document, elaborat pel grup de treball de nutrició clínica del CODINUCAT, Catalunya ha estat capdavantera a l’hora de plantejar amb rigor i establir una nomenclatura de les dietes hospitalàries.
Aquest document, vol donar resposta a la manca de consens sobre la nomenclatura de les dietes hospitalàries i te com a finalitat ser una eina pedagògica pel desenvolupament de la professió del Dietista-Nutricionista clínic i també que serveixi per l’àmbit docent, de restauració col·lectiva així per la resta de professionals sanitaris.
Ens hauria agradat fer una trobada “física” amb tots el col·lectiu de dietistes-nutricionistes de Catalunya, però malauradament donada la situació Còvid no ha estat possible. És per això que, per remarcar i difondre la importància i interès que te aquest document, convidarem a la presentació al professorat de les Universitats que imparteixin els diferents graus sanitàris (nutrició humana i dietètica, infermeria, medicina, etc), Centres d’ Ensenyament, Direccions d’ hospitals , Empreses de restauració de tot el territori Català, però també de la resta d’Espanya i Llatino amèrica.
Volem un acte únic i agrair la feina ben feta duta a terme pel grup referent de nutrició clínica del CODINUCAT.”
Per tal de tenir control d’assistència es demana inscripció prèvia (gratuïta) enviant un correu a comunicacio@codinucat.cat amb el nom, cognoms i número de col·legiat (si en té), entitat (societat científica, col·legi professional…) comunitat autònoma (o país en cas de fora d’Espanya)
2020
VIII JORNADES CODINUCAT
No hi ha cap dubte de la necessitat que les diferents disciplines sanitàries acabin coincidint en diferents processos i és necessària la col·laboració entre elles.
Per aquest motiu, creiem que la tasca del dietista-nutricionista és una peça clau en l’abordatge clínic interdisciplinari i la nostra tasca, la de tots els professionals que conformem el CODINUCAT és donar valor a la nostra professió.
http://jornades.codinucat.cat/
Assaona la teva marca personal
El curs està dividit en dues sessions d’una hora i mitja de durada i el preu per les dues sessions és de 15 euros (Només col·legiats)
SESSIÓ TEÒRICA 4 de juny 18:00 hores:
- Duració: 1h 30min
- Contingut:
- Troba el teu valor diferencial i defineix la teva marca personal
- Comprèn el teu client ideal i aconsegueix que desitgi la solució que li ofereixes
- Entén com a aprofitador cada canal i posa en marxa un sistema de captació de clients
- Potència la teva marca amb tècniques senzilles que provocaran una millor percepció en el teu client immediatament.
- Participació: al començar la sessió explicarem la dinàmica als assistents. Durant aquesta sessió teòrica podran preguntar dubtes sobre el que s’ha explicat.
SESSIÓ TUTORIA GRUPAL 9 de juny 18:00 hores:
- Duració: 1h 30min
- Contingut: En la sessió anterior es facilitaran una sèrie d’exercicis pràctics senzills que hauran de fer per treure profit a la sessió.
Les dues sessions van lligades entre si, de manera que no es pot inscriure a una sessó per separat.
Cal omplir el formulari d’inscripció i adjuntar el comprovant de pagamen
Cal abonar l’import de 15 euros al número de compte ES06 2100 0050 2302 0067 6747 indicant “nom del col·legiat+ marca personal”
Curs d'infografies
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya organitza un curs per adquirir les eines bàsiques per elaborar infografies. L’acte passa a modalitat a distància ja que no es pot realitzar de manera presencial. Tindrà lloc el divendres 24 d’abril de 18:00 h a 20:00 h. El preu és de 10 euros. Exclusiu per a col·legiats/des.
La nova regulació europea en matèria de privacitat
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya organitza aquest curs per saber gestionar i tractar les dades segons la darrera normativa en matèria de privacitat. El curs tindrà lloc el 27 de maig a l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. C/Major de Can Caralleu 1-7, 08017 de BCN. L’horari serà de 18:30h a 20:30h i té un cost d’inscripció de 5 euros.
Curso de actualización en Nutrición y Diabetes 2ª edición
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya organitza la segona edició del curs d’actualització en nutrició i diabetis. El curs, com l’any anterior, s’organitzarà en dues parts: bàsic i avançat. Es realitzarà en horari de dissabtes al Col·legi d’Agents Comercials de Barcelona (COACB).
Curs d'infografies
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya organitza un curs per adquirir les eines bàsiques per elaborar infografies. L’acte passa a modalitat a distància ja que no es pot realitzar de manera presencial. Tindrà lloc el dimarts 14 d’abril de 10:00 h a 12:00 h. El preu és de 10 euros. Exclusiu per a col·legiats/des.
Gestió de polítiques públiques en prevenció de l'obesitat i dret alimentari
El Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, juntament amb la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut URV organitza la xerrada-debat “gestió de polítiques públiques en prevenció de l’obesitat i dret alimentari” el proper 17 de febrer.
Activitat gratuïta: Obert a col·legiats/des i altres professionals sanitaris i estudiants dels últims cursos dels graus de ciències de la salut.
Per inscriure’t només has d’enviar les teves dades (nom, cognoms, i si ets estudiant, col·legiat o professional) a comunicacio@codinucat.cat.
2019
VII Jornades CoDiNuCat i III Congrés SCADC
Els dies 22 i 23 de novembre es celebraran les nostres VII Jornades del CoDiNuCat i III Congrés de la SCADC, les quals tindran lloc al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Campus Clínic. Universitat de Barcelona.
El lema escollit enguany és “Evidència científica: la base de la professionalitat”.
Curso de actualización en Nutrición y Diabetes. NIVEL AVANZADO
3r SIMPOSI Més enllà del diagnòstic de la malaltia celíaca en la infància i l'adolescència (aplaçat 30 de novembre)
Curso de actualización en Nutrición y Diabetes
Petits canvis per menjar millor
Jornada de Sortides professionals del Dietista-Nutricionista - II Congrés ADINU Barcelona
Xerrada Intrusisme Professional
2018
IV Simposio Catalán de Dietética y Nutrición para la Actividad Física y el Deporte
Presentació de la Guia de l'Alimentació Saludable en l'etapa escolar
- Lloc: Agència de Salut Pública de Catalunya (C/ Roc Boronat 85-91, 08005 Barcelona)
- Activitat dirigida a: dietistes-nutricionistes col·legiats.
- Preu: gratuït.
- Data: 28 de setembre del 2018.
- Hora: de 17 a 19 h.
- Cal inscripció prèvia.
- Objectius generals: presentació de l’actualització i el consens de les recomanacions en les pautes d’alimentació saludable en l’etapa escolar.
VI Jornades Anuals del CoDiNuCat
Dietética y Estrategias nutricionales en el Deporte
Tractament de l'obesitat infantil
Posgrado en Nutrición y Dietética Aplicada a la Actividad Física y Deporte - Curso 2018
Posa't en contacte amb nosaltres
Correu electrònic
PREMSA
TELÈFON
930 106 248
direcció
Via Laietana, núm. 38, 1r 1a
08003 Barcelona