El CoDiNuCat ha aparegut als següents mitjans de comunicació durant el mes de:

DESEMBRE:

 

logio-ara-cat

El diumenge 9 de desembre el diari ARA publica un article amb el títol “La dieta baixa en histamina no et curarà la migranya” en referència a la recent publicació de la postura científica “DAO i Migranya”. En l’article va participar la Dra. Isabel Megías en representació del CoDiNuCat. Pots llegir l’article sencer aquí.

la-vanguardia

 

El dimarts 4 de desembre el diari “La Vanguardia” es fa ressò de la publicació de la Postura Científica “DAO i Migranya” amb el titular Médicos y dietistas niegan que haya relación entre la encima DAO y la migraña, elaborada pel CoDINuCat amb col·laboració de la SCADC, SEDYN,CAMFIC, CODINMUR, CODINMA, CODINCAM i CODINAN. Pots llegir l’article sencer aquí.

logio-ara-cat

 

El dilluns 3 de desembre la Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, la Dra. Nancy Babio va participar en aquest article del Diari Ara sobre com afecta al nostre cos una vaga de fam, alertant que al mes i mig pot provocar risc pr la vida. Pots llegir l’article sencer aquí.

 

NOVEMBRE:

ccmaEl dia 14 de novembre el portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de Catalunya 3/24 va realitzar un reportatge sobre el nou sistema d’etiquetatge dels aliments (Nutri-score). La Dietista-Nutricionista de la Junta del CoDiNuCat, la Sra. Blanca Salinas va participar en el reportatge. Pots llegir el reportatge sencer aquí.

 

El dia 13 dlogo-copee novembre l’emissora de ràdio Cadena COPE, en la seva extensió de Catalunya-Andorra,  dins del programa “La Linterna” realitzen una entrevista amb motiu del dia mundial de l’obesitat a la Dietista-Nutricionista col·legiada Rosa Baró, per parlar de com podem combatre la malaltia. Pots escoltar l’entrevista sencera aqui.

 

El portal d’internecapturat www.saludemia.com publica al seu apartat de notícies les paraules de la Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, la Dra. Nancy Babio sobre els beneficis d’una bona alimentació i nutrició durant la vellesa, afirmant que poden allargar la la vida d’aquest sector de la població. Aquest article fa referència a les VI Jornades del CoDiNuCat celebrades el 10 de novembre a Barcelona. Pots llegir l’article sencer aquí.

 

OCTUBRE:

diari-de-terrassaEl passat 27-d’octubre la Presidenta del Col·legi, la Dra. Nancy Babio va participar amb una entrevista al reportatge del Diari de Terrassa sobre el vegetarianisme en Joves i adolescents. Segons la Dra. Nancy Babio “L’alimentació no pot ser mai una moda”, assegurant que no hi ha una evidència científica que ens indiqui que la dieta vegetariana/vegana sigui més saludable que la mediterrània”. Pot veure l’entrevista aquí.

 

logo-vector-ara-catLa biòloga i Dietista-Nutricionista, la Dra. Anna Costa explica la diferència i les propietats de les diferents aigües potables que trobem al nostre abast; de l’aigua de l’aixeta a l’aigua embotellada. En l’article publicat al diari Ara el 21 d’octubre, ens exposa les característiques de les aigües embotellades segons els seus orígens o la seva mineralització, així com els factors que determinen el gust o la diferència entre les aigües amb bombolles o amb un punt de gas. Pots llegir l’article aquí.

la-vanguardia16 d’octubre de 2018 dia mundial de l’alimentació: El Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans, la Societat Catalana d’Alimentació i Dietètica Clínica i el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya demanem en el Dia Mundial de l’Alimentació l’etiquetatge frontal nutricional dels productes (FOP). Assenyalem que és necessari harmonitzar aquest etiquetatge a Europa. Pots llegir l’article de La Vanguardia o bé el comunicat.

SETEMBRE:

logo-vector-ara-cat

 

La presidenta del CoDiNuCat, la Dra. Nancy Babio, reivindica la presència dels dietistes-nutricionistes als centres d’Atenció Primària  a una notícia publicada el passat 25 de setembre al diari Ara.Cat en la qual s’informa de la voluntat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya d’incorporar dietistes-nutricionistes als ambulatoris com a nous perfils professionals per atendre l’augment de la cronicitat i l’envelliment. Pots llegir-la aquí

 

logo-cope  La dietista-nutricionista, la Dra. Anna Costa, com a portaveu del CoDiNuCat, va explicar el passat 7 de setembre dades molt interessants sobre els greixos, la dieta mediterrània i les pautes nutricionals que s’han de seguir per cuidar la nostra salut al programa “La linterna” de l’emissora de ràdio COPE Catalunya i Andorra.

Pots escoltar l’entrevista aquí 

AGOST

LaLa Xarxa nostra col·legiada, la Dra. Anna Costa, va participar com a portaveu del CoDiNuCat al magazín “Horari d’estiu” de la Xarxa el passat 31 d’agost. Durant la seva intervenció, la dietista-nutricionista va parlar sobre la importància de tornar a la rutina amb bons hàbits d’alimentació i va donar uns consells nutricionals per retornar a la nostra vida laboral després de les vacances d’estiu.

JULIOL

Des deprograma-no-ho-se CoDiNuCat donem suport a la proposta d’Ensenyament d’ampliar els horaris de les cantines dels instituts amb jornada compacta. El 9 de juliol, la dietista-nutricionista Glòria Gómez va fer unes declaracions als Informatius de Rac 1 i al programa de ràdio “No ho sé”. Pots escoltar aquí el tall de veu a partir del minut 19.

 

JUNY

rac-1  La dietista-nutricionista Marta Anguera va participar en l’article “Curiositats que no sabies de les llaminadures” a RAC 1. Enllaç

diari-ara-logoLa importància del primer àpat del dia i el que s’hi ha de menjar fa sorgir un nou debat entre nutricionistes. La dietista-nutricionista, la Dra. Roser Martí dóna les pautes del millor esmorzar al Diari Ara. Enllaç

antidot-logoLa Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, ens explica com reconèixer una “dieta miracle” i quina és la millor manera de perdre pes la prograa de ràdio L’Antídot a Canal Blau. Enllaç

revista-lvr-logoLa incorporació dels dietistes-nutricionistes als serveis d’oncologia és fonamental pel tractament multidisciplinari del càncer com explica la Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat a la Revista LVR.  Enllaç

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR