NOTA DE PREMSA

El CoDiNuCat i la Gasol Foundation signen un conveni de col·laboració per a acostar al dietista-nutricionista a famílies en situació de vulnerabilitat socioeconòmica

“El col·lectiu de dietistes-nutricionistes col·legiat al CoDiNuCat està prop de les persones amb el risc d’exclusió social, oferint l’atenció nutricional necessària i individualitzada”, Roser Martí, presidenta del CoDiNuCat

Barcelona, juny 2022. Roser Martí Cid, presidenta del CoDiNuCat i Cristina Ribes Espinosa, directora executiva de Gasol Foundation Europa han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu d’actuar conjuntament en l’organització i promoció d’activitats de nutrició i alimentació i d’accions de suport que puguin millorar la qualitat de vida dels nens/as i les seves famílies, en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. El desenvolupament d’aquests objectius compartits es realitzarà mitjançant la promoció d’acords específics entre totes dues parts.

A més, el CoDiNuCat ha lliurat un reconeixement a Gasol Foundation pel seu compromís amb la promoció d’hàbits de vida saludable entre els nens i nenes i la prevenció de l’obesitat infantil.

Entrega del reconeixement a la Gasol Foundation

Entrega del reconeixement a la Gasol Foundation

 

La presidenta del CoDiNuCat destaca la importància de l’entitat que lidera ja que en els últims mesos es va presentar el Llibre “Una entitat consolidada, al servei del Dietista-Nutricionista i de la Salut dels ciutadans de Catalunya”, on es mostra com el CoDiNuCat ha aconseguit consolidar la figura del dietista-nutricionista en tots els àmbits de la vida catalana i ha adquirit com a institució un gran reconeixement.

Aquesta consolidació, fa que bianualment el CoDiNuCat lliuri distincions a entitats compromeses amb la salut. Gasol Foundation és una de les entitats guardonades pel Reconeixement al Treball i compromís en la prevenció de l’obesitat infantil a través de la recerca; el desenvolupament i implementació de programes de promoció d’hàbits saludables entre nens i nenes, i les seves famílies, en situació de vulnerabilitat socioeconòmica; i accions de sensibilització i incidència per a situar la promoció d’hàbits saludables en l’agenda social i política.

Totes dues institucions tenen com a objectius concrets la reducció de l’obesitat infantil, una malaltia multicausal. Segons els últims estudis que s’han dut a terme a Espanya, l’obesitat i el sobrepès afecten 4 de cada 10 nens/as, entre els 6 i els 9 anys, i és major en les llars amb rendes baixes. A més, segons l’estudi PASSOS de la Gasol Foundation, l’obesitat s’ha duplicat en el cas de les nenes i les adolescents en les dues últimes dècades.

Les causes de l’obesitat són diverses. L’obesitat és un problema multifactorial i, a més del component genètic i de l’entorn obès gènic en el qual vivim —que afavoreix hàbits i comportaments que condueixen a l’excés de pes—, podem contribuir a la seva reducció millorant els estils de vida com l’activitat física, l’alimentació, les hores de somni i el benestar emocional. “En la Gasol Foundation creiem que és molt important comptar amb professionals amb coneixements i habilitats per a la promoció d’hàbits saludables, i gràcies al conveni amb el CoDiNuCat podrem acostar la nostra metodologia als professionals de la nutrició i la dietètica de Catalunya”, ha afirmat Cristina Ribes, directora executiva de la Gasol Foundation Europa.

Alguns mitjans en fan ressò:

PM Farma

News Tercera Edad