Benvinguda

Dra. Nancy Babio

Dra. Nancy Babio

És un honor per a mi donar-vos la benvinguda al web del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), la casa de tots/es els/les dietistes-nutricionistes del territori català.

Amb el suport dels membres de la Junta de Govern, encarem aquest mandat amb la màxima il·lusió i entusiasme i amb la plena convicció que estem aquí per treballar per a, i amb, els col·legiats/ades i, alhora, per servir a la societat de la qual formem part.

És una gran satisfacció haver estat la Presidenta de l’Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes que ha liderat la consecució de la nostra principal fita històrica, el nostre Col·legi Professional, i ara, gràcies a la vostra confiança, sóc la primera Presidenta del CoDiNuCat. Tot això és un gran repte per a mi i per a tota la Junta, la qual vol sentir-se acompanyada per tots/es vosaltres. Per això requerim la vostra implicació, la vostra participació i la vostra actitud proactiva. Volem un Col·legi obert on tothom hi tingui cabuda i s’hi senti còmode.

En quant a la vessant personal, no sóc catalana de naixement encara que sí per adopció i per convicció. Vaig néixer a Buenos Aires, de mare argentina i pare gallec. Visc a Catalunya des de l’any 2003 i des de llavors he fet la major part de la meva carrera professional i personal en aquesta terra. Estic casada i tinc dos fills.

Vaig créixer amb la companyia dels meus 3 germans i això em va ensenyar a compartir, a intercanviar experiències i a comunicar. Ara, com a Presidenta del CoDiNuCat, espero saber transmetre-us quin Col·legi volem. Perquè volem ser la Junta de tots els companys i companyes, la Junta de tots/es els/les dietistes-nutricionistes.

Pel que fa a la meva formació, sóc llicenciada en Nutrició, graduada l’any 1996 per la Universidad de Buenos Aires (UBA). Posteriorment, vaig especialitzar-me en nutrició clínica accedint mitjançant una plaça de resident en nutrició (equivalent al MIR) a l’Hospital Ramos Mejía, Buenos Aires (1996-1999). En acabar la residència vaig fer l’especialització en Obesitat i Trastorns de la Conducta Alimentària (1999-2001) a la Asociación Médica Argentina i el Doctorat en Nutrició i Metabolisme a la Universitat Rovira i Virgili (2003-2007).

En la meva trajectòria professional tinc la sort d’haver experimentat els 5 camps en què es pot exercir la nostra professió: clínica, salut pública, indústria, restauració col·lectiva i docència i investigació. Vaig exercir a Buenos Aires com a professora associada a la UBA, com a dietista-nutricionista a l’àmbit clínic, en programes de salut pública i com a assessora en diverses empreses de la indústria alimentària i farmacèutica. Des del 2003 i fins a l’actualitat treballo a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Actualment sóc professora lectora de la Unitat de Nutrició Humana i investigadora de la CIBER-Obn (Centro de Investigación Biomédica en Red, Obesidad y Nutrición) i participo en diversos projectes de recerca, dins dels quals, i un dels més importants en la meva trajectòria professional, és l’estudi PREDIMED.

Tornant al vessant més personal, les meves característiques més destacades són la passió que tinc per la nostra professió, la constància i perseverança que tinc per fer les coses ben fetes i la recerca de l’excel·lència, cosa que busco en tot el que faig. Aquestes característiques són les que posaré en el Col·legi i crec que són les que es necessiten per fer-lo créixer i consolidar la nostra professió.

Malauradament, la conjuntura actual i la situació del nostre col·lectiu no són massa encoratjadores i no tenim la formula màgica per sortir de la crisi. Tanmateix, us podem assegurar, tal com hem estat fent fins ara, una gestió austera en relació als nostres recursos encara que intentant donar-vos el major servei i suport. Hem proposat un programa de govern molt estructurat per als propers 4 anys que quedarà penjat en aquest web per veure el balanç al final de la nostra legislatura; estem ben segurs que aconseguirem tots els objectius fixats.

Volem un Col·legi de tots i totes i per a tots i totes. Nosaltres sols no podrem anar fent camí. És per aquest motiu que us demanem que us impliqueu i ens feu costat. Us necessitem!

Esperem comptar amb la vostra participació per fer del CoDiNuCat el Col·legi de tots i totes vosaltres.

Sra. Nancy Babio Sánchez
Presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR