Sr. Ricard Celorio, vicepresident de FEDNU. Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat. Dra. Carmen Vidal, Directora (en funcions) del Campus Torribera-UB. Dra. Mireia Urpi, Coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietética de la UB.

El president de la Federación Española de Dietistas y Nutricionistas Universitarios (FEDNU): “La transversalitat i el coneixement multidisciplinari són els eixos d’aquest congrés d’estudiants per a potenciar el futur de la professió”.

Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat: “Un petit grup de persones compromeses pot canviar el món”.

Carmen Vidal, directora (en funcions) del Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona: “La societat necessita bons professionals de la Nutrició i Dietètica i des de les universitats tenim l’obligació d’estar a l’altura en la seva formació”.

Es crearà una xarxa social entre els estudiants de les diferents universitats espanyoles i els professionals en l’àmbit de la nutrició i la dietètica per a compartir coneixement i experiències.

Els pròxims dies 12, 13 i 14 de juliol, se celebrarà al Campus de l’Alimentació de Santa Coloma de Gramenet i en la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, el segundo congreso nacional de estudiantes de grado y posgrado de Nutrición Humana y Dietética (el II ReD-N) que congregarà estudiants de les diferents universitats del territori espanyol.

La Universitat de Barcelona acollirà aquest congrés anual, organitzat per la Federació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes Universitaris (FEDNU), un esdeveniment que se celebra per primera vegada a Catalunya i que preveu l’assistència de més de 100 estudiants de nutrició de tota Espanya.

L’objectiu principal d’aquest congrés és la complementarietat de la formació dels estudiants en àmbits transversals a la titulació que cursen. El president de FEDNU destaca que “la transversalitat i el coneixement multidisciplinari són els eixos principals d’aquest congrés per a potenciar el futur de la professió del dietista nutricionista”

Per la seva part la doctora Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, destaca als estudiants que assistiran al Congrés, que “Mai dubteu que un petit grup de persones compromeses pugui canviar el món. De fet, és l’única cosa que ho ha aconseguit”.

Per la seva part, la Dra. Carmen Vidal, directora (en funcions) del Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona, afirma que: “La societat necessita bons professionals de la Nutrició i Dietètica i des de les universitats tenim l’obligació d’estar a l’altura en la seva formació”.

Un altre de les finalitats del Congrés, és crear una xarxa social i de contactes en tot el país entre els estudiants de les diferents universitats espanyoles i els professionals en l’àmbit de la nutrició i la dietètica, que compartiran el seu coneixement i experiències en aquests tres dies.

El congrés comptarà amb diversos tallers (coaching nutricional, cuina d’aprofitament, nutrició sostenible, etc), i taules rodones (emprenedoria en nutrició, el dietista-nutricionista i la celiaquia, etc) amb ponents de primera línia com són Miguel Reverte Lorenzo, Dietista-Nutricionista, Tecnòleg d’Aliments i Tresorer del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, dietistes-nutricionistes del Futbol Club Barcelona, el gerent de l’empresa Nutricional Coaching International, i les presidentes dels Col·legis Oficials de dietistes-nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), Madrid (CODINMA) i Andorra (CDNA), entre altres.

En la inauguració de l’esdeveniment, que tindrà lloc el divendres 12 de juliol a les 12:30h a la sala de les Voltes de l’edifici Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera, intervindran l’Alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la Vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica de la Universitat de Barcelona, Amelia Díaz. Participaran també, en aquesta benvinguda a tots els assistents, la directora del Campus de l’Alimentació, el deganat de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, i la presidenta del CODINUCAT, la Dra. Nancy Babio, així com el president de FEDNU com a entitat organitzadora.