S’acaba de publicar la versió en línia de l’article Evolution, trade-offs and optimization of the environmental impact of school meal dietary recommendations, que avalua els canvis progressius en l’impacte ambiental de les recomanacions per als menús escolars de les guies L’alimentació saludable en l’etapa escolar dels anys 2012, 2017 i 2020.

El treball ha estat liderat per la investigadora de l’ISGlobal Ujué Fresán, en col·laboració amb investigadores de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i l’equip de dietistes-nutricionistes de la Subdirecció General de Promoció de la Salut.

Els resultats han mostrat una disminució de l’impacte ambiental amb cada actualització de les recomanacions de les guies. Els menús de la guia de 2020 tenen un 23% menys d’impacte ambiental que les de 2017, i un 40% menys que les de 2005.Tots els indicadors ambientals analitzats indiquen reduccions d’entre el 5% i el 52% entre el 2020 i el 2005.  Els segons plats,  principalment la carn i el peix, són els que  més han contribuït a l’impacte ambiental.