El Consell General de Col·legis Oficials de dietistes-nutricionistes (CGCODN) edita un llibre sobre la transcendència de la professió per a la sanitat pública i privada.

  • Reivindica la incorporació de dietistes-nutricionistes als hospitals espanyols com una inversió en salut.
  • L’obesitat li costa a cada ciutadà 265 euros addicionals a l’any en impostos i suposa gairebé el 10% de la despesa pública en salut, 2,9% del PIB.

Barcelona, setembre 2022. “Els riscos alimentaris i dietètics són els principals causants de la pèrdua d’anys de vida, fins al punt que a nivell mundial s’estimen 11 milions de morts per causa de l’alimentació inadequada. A Espanya, l’últim informe Aladino (2019) constata l’existència d’una prevalença del sobrepès i l’obesitat infantil del 40,6%. Si es tenen en compte els resultats de l’estudi EnKid la prevalença de l’obesitat i el sobrepès infantils a Espanya ha crescut des del 26,3% fins a les xifres actuals, que es mantenen entorn del 40% malgrat la implantació de l’Estratègia NAOS en 2005”. És una de les principals conclusions d’aquest llibre en el qual es recomana per a això la incorporació de dietistes-nutricionistes al Sistema Nacional de Salut, com s’ha aconseguit ja a Catalunya.

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) estima en el seu informe “La pesada càrrega de l’obesitat: l’economia de la prevenció” que els espanyols vivim en mitjana 2,6 anys menys a causa del sobrepès. Les repercussions sobre l’economia espanyola són destacables: el sobrepès representa el 9,7% de la despesa en salut; i redueix la producció del mercat de treball en una quantia equivalent a 479.000 treballadors a temps complet per any. Tot això es tradueix en què el sobrepès redueix el PIB espanyol en un 2,9%. Per a cobrir aquests costos, cada ciutadà a Espanya paga 265 euros addicionals d’impostos a l’any.

Accedeix a la NdP en català 

Accede a la NdP en Castellano

Accedeix al llibre

Aparicions als mitjans de comunicació:

Acta sanitaria
Nutrasalud
News Tercera Edad 

Col·legi Oficial d’Infermeres/res de Girona