COMUNICAT AL PROGRAMA MASTERCHEF
Arran de les imatges i difusions dutes a terme en un dels programes de MASTERCHEF, on un comensal amb celiaquia, se li ofereixen unes postres amb gluten, el fet més greu, és la manca de serietat en el missatge i la poca empatia que es va veure, amb tan poca sensibilitat al col·lectiu amb celiaquia.
El CoDiNuCat, l’ASPCAT (l’Agència de Salut Pública de Catalunya) i l’Associació Celíacs de Catalunya elaboren una queixa conjunta al “defensor de l’espectador” informant que en la programació es mostra un comensal, amb celiaquia i que consumeix unes postres amb gluten. Altrament informen:
La malaltia celíaca és una malaltia autoimmune, el maneig de la qual depèn exclusivament de la dieta estricta sense gluten. Les persones amb celiaquia han de seguir una dieta lliure de gluten per a evitar riscos greus per a la seva salut.

Amb aquestes imatges i la seva difusió es dóna a entendre que una persona amb celiaquia pot consumir gluten sense que això suposi majors conseqüències, la qual cosa suposa una banalització del problema. Al mateix temps el sector hostaler i de restauració reben un missatge en el qual no és necessària ni imprescindible la correcta gestió del gluten. És necessari que programes, amb tanta repercussió sobre la ciutadania i professionals de la restauració, donin missatges visibles sobre la malaltia celíaca, les seves complicacions i el seu abordatge. A aquest efecte, oferim la nostra ajuda per a millorar aquestes comunicacions.