El passat 20 de novembre, la Sra. Anna Pons, Dietista-Nutricionista i portaveu del Codinucat, assisteix a la jornada de la quarta reunió de l’Espai de Consens del PEPPMAC, amb l’objectiu compartir avenços i definir el model d’implementació i seguiment del Pla alimentaris de Catalunya (PEPPMAC), amb la participació de 35 persones d’organitzacions representatives del sector agroalimentari.
L’objectiu del PEPPMAC, iniciat el gener d’aquest any pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, és establir el full de ruta per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris a Catalunya per als pròxims cinc anys (2026-2030), així com donar resposta al mandat legal de la Llei 3/2020, d’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, i a l’Estratègia alimentària de Catalunya 2024-2028.
Durant la primera part de la sessió de l’Espai de Consens es van presentar els sis objectius estratègics i els deu projectes transformadors que vertebraran el PEPPMAC, com a resultat d’un procés participatiu que ha comptat amb l’aportació de més de 200 persones procedents de 156 organitzacions del teixit econòmic, l’Administració pública, les entitats socials i la societat civil organitzada, i també l’àmbit acadèmic, de recerca i de formació.
A continuació, les persones assistents es van dividir en tres grups per dur a terme una dinàmica destinada a validar la visió compartida del Pla estratègic i contrastar el model d’implementació i seguiment del PEPPMAC.
Durant les properes setmanes, es continuarà treballant internament amb els diferents departaments de la Generalitat per desenvolupar la primera versió del PEPPMAC, que es presentarà el pròxim 15 de desembre en una sessió virtual adreçada als membres de l’Espai de Consens i de l’Espai Interdepartamental.