El 22 de febrer, el Codinucat assisteix a la presentació de la nova unitat ( MINERVA) una unitat per tractar adolescents amb trastorns de la conducta alimentària que preveu l’ingrés de tota la família en un apartament de l’hospital.

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presentat avui la primera unitat terapèutica per al tractament dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) molt greus en infants i adolescents. Ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, aquesta unitat preveu, per primer cop a l’Estat, l’ingrés de la família i de la pacient en un apartament proper a l’Hospital. El seu objectiu és donar una resposta intensiva i integral als casos més greus i complexes de TCA en nenes i adolescents menors de 18 any

  • La nova unitat ofereix un tractament intensiu a les adolescents menors de 18 anys amb l’objectiu d’intervenir de forma precoç i evitar la cronicitat de la malaltia.
  • El nou model d’atenció dona molta rellevància a la família, com a motor de canvi, i l’apodera i dona eines per fer front a la malaltia.
  • La Unitat Terapèutica TCA d’alta complexitat forma part del Pla de Millora d’Atenció a les persones amb Trastorns de la Conducta Alimentària del Departament de Salut.
  • En els últims anys s’ha evidenciat un augment dels casos de trastorns de la conducta alimentària (TCA), alhora que cada vegada es diagnostiquen casos en nenes més joves i amb un perfil més greu

 

Teniu més informació i galeria d’imatges en el següent enllaç:

https://www.dropbox.com/scl/fo/vqdr5u9e4ch475yu208hv/h?rlkey=7apa3ly0mdpn3xw55ol5lai8o&dl=0