El passat dia 10 de setembre, amb motiu de l’inici del programa “Dilluns Començo” de TV3, vam fer arribar, conjuntament amb el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), el Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya (Col·legi Dietistes-Nutricionistes de Catalunya) i la Societat Catalana d’Alimentació i Dietètica Clínica (SCADC) una carta de queixa a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), a la direcció general d’ordenació professional, així com a la Sra. Carmen Cabezas, secretaria de salut pública de Catalunya i al Sr. Josep Maria Argimon, conseller de salut.

✅ En aquest document vam instar a TV3 a no donar veu a teràpies no avalades per la comunitat científica.

✅ Avui, durant la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Grup Parlamentari d’En Comú Podem ha interpel·lat al Sr. Vicent Sanchis, director de TV3, en relació amb la carta que vàrem enviar.

✅ El Sr. Vicent Sanchis ha explicat, sobre les declaracions fetes durant el transcurs del programa per especialistes en Psiconeuroinmunologia (PNI), que: ‘van ser òbvies i, en algun cas, bastant sensates sobre alimentació’.

✅ Ens preocupa profundament que es banalitzi la informació sobre alimentació, ja que l’absència d’arguments rigorosos sanitaris, en espais d’aquest tipus, posa en risc la salut pública de la població general.

✅ Davant d’aquestes declaracions, seguim reiterant el nostre neguit públicament per com un mitjà públic dóna veu a especialistes no acreditats en el seu àmbit i que difonen missatges de salut amb manca de rigor científic.

CARTA CCMA-TV3

Carta de la directora general d’Ordenació Professional (2017)

Postura cientifica CoDiNuCat-Psiconeuroimmunologia (PNI)

Pots veure la intervenció clicant la imatge: