El 19 de desembre, la presidenta del Codinucat, la Sra. Roser Martí i la coordinadora del Codinucat, la Sra. Inés Navarro van assistir a l’acte de sessió informativa organitzada pel Comitè d’Avaluació, Innovació i Reforma Operativa (CAIROS) en la qual es va presentar el primer bloc de mesures per impulsar la transformació del Sistema de Salut de Catalunya a l’espai BITAL.
https://salutweb.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=656682
Un nou comitè adscrit al Departament de Salut vetllarà per aspectes com l’adequació del finançament i la despesa, i el desplegament de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i de l’atenció social i sanitària integrada
L’organisme presidit, a proposta del Govern, per Manel del Castillo, director gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu
El Govern ha aprovat la creació del Comitè d’Avaluació, Innovació, Reforma Operativa i Sostenibilitat del Sistema de Salut (CAIROS), integrat en el Departament de Salut, que assessora, acompanya tècnicament, impulsa i coordina, en l’àmbit de les seves funcions, el procés de desenvolupament de les actuacions del Departament per a la reforma i la sostenibilitat del sistema de salut.
La voluntat del CAIROS és implantar les propostes que s’han anat treballant durant el temps per professionals reconeguts del sector i valorar-ne l’oportunitat i aplicabilitat en condicions reals. Això vol dir que el comitè no treballarà en l’elaboració de nous documents, sinó que avaluarà les propostes ja existents sobre la transformació del nostre sistema de Salut.
El CAIROS contribuirà a la definició de prioritats i a la posada en marxa de les mesures d’adequació i reforma. Centrarà les seves funcions en els àmbits següents:
- La modernització de la gestió dels centres i dels sistemes de compra/finançament, orientats a resultats i a la incentivació.
- L’atenció social i sanitària integrada.
- La transformació digital basada en l’empoderament digital de la ciutadania i l’impuls de manera decidida de la salut digital com eina per contribuir a reforçar el treball dels equips assistencials i la millora en resultats de salut
- L’adequació del finançament i de la despesa en salut, prioritzant les àrees estratègiques i amb una millor relació cost-efectivitat.
- El desplegament de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, d’un sistema de vigilància epidemiològica a temps real i la implementació d’una acció coordinada interdepartamental, incorporant la salut a totes les polítiques.
- El lideratge professional, a través de fórmules de gestió que afavoreixin la participació en els resultats dels esforços de gestió, la bona gestió del coneixement i la promoció de nous perfils i rols professionals.
- La participació ciutadana, sistematitzant la presa de decisions compartides en el sistema, incorporant la perspectiva de la ciutadania en la millora dels serveis assistencials.
- La recerca i innovació competitives, dotant-les d’un model més eficient, competitiu i sostenible.