El 18 de març es va donar el tret de sortida del procés participatiu per a l’elaboració del Pla Estratègic de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentaris de Catalunya. Va tenir lloc la primera reunió de l’Espai de Consens del PEPPMAC, amb l’objectiu d’avançar en un pla conjunt i del territori.

El Codinucat, participarà al procés participatiu i es va iniciar la primera reunió de l’Espai de Consens del Pla Estratègic de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentaris de Catalunya amb la participació de 38 organitzacions representatives del sector agroalimentari.

L’objectiu del Pla Estratègic per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, iniciat el gener d’aquest any pel Departament d’Agricultura, és establir el full de ruta per a la prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya per als propers cinc anys (2026-2030) i donar resposta al mandat legal de la Llei 3 2020 de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari i a l’Estratègia d’Alimentació de Catalunya.

Durant la sessió s’ha presentat el procés del pla i s’han pogut realitzar dues dinàmiques per començar a definir els reptes en prevenció del malbaratament alimentari, que després es treballaran a les primeres sessions participatives per baules, que tindran lloc durant el mes d’abril. Tot això amb l’objectiu de definir les principals accions que han de guiar Catalunya cap a un sistema agroalimentari sostenible.