Recomanacions de congelació del peix per evitar l’anisakis

Recomanacions de congelació del peix per evitar l’anisakis
recomanacions-congelacio-per-evitar-anisakis

És important seguir les recomanacions de congelació per consumir peix amb seguretat.

A causa de l’augment d’infeccions per anisakis a les costes espanyoles i als darrers casos detectats entre la població, és important tenir en compte les recomanacions de l’Agencia Española de Consumo Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) per consumir peix de forma segura i responsable.

Què és l’anisakis?

L’anisakis és un paràsit (una mena de cuc rodó) que pot trobar-se al peix i als cefalòpodes (calamar, polp, sèpia,…) i provocar alteracions digestives (anisakiosi) i reaccions al·lèrgiques que, a vegades, poden ser greus. L’anisakiosi tan sols es pot contraure si es menja peix o cefalòpodes parasitats crus o sotmesos en preparacions que no maten al paràsit (poc cuinats).

Com evitar l’anisakis?

Una de les mesures més importants per evitar aquest paràsit és congelar el peix de forma adequada durant uns dies. Des d’AECOSAN es recomana que si congelem el peix a casa, ho fem al frigorífic a una temperatura de –20 °C o inferior i mantenint el producte congelat durant cinc dies. Cal tenir en compte que a aquesta temperatura només es pot arribar en frigorífics de tres estrelles (***) o més.

 

Per a més informació:

468
Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR