La incorporació de dietistes-nutricionistes a l’atenció primària: una realitat cada cop més propera

La incorporació de dietistes-nutricionistes a l’atenció primària: una realitat cada cop més propera

La consellera del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, té la voluntat d’incorporar els dietistes-nutricionistes a l’atenció primària en els pròxims anys, segons va anunciar a la cloenda de la cimera de professionals sanitaris, celebrada el passat 19 de setembre.

nancy-babio-a-la-cimera-construim-la-salut-de-futur-organitzada-pel-departament-de-salut_19-09-2018

Amb l’entrada de nutricionistes i fisioterapeutes als centres d’atenció primària (CAP), el Departament de Salut vol donar resposta a l’augment de la cronicitat i l’envelliment de la població.

Com va expressar ja l’any passat a la compareixença al Parlament i ha recordat en altres ocasions la nostra presidenta, la Dra. Nancy Babio, “els dietistes-nutricionistes som una inversió en salut”. L’entrada dels D-N als ambulatoris no només ajudarà a prevenir malalties cròniques (obesitat, diabetis tipus 2, càncer o hipertensió), sinó que també representarà un estalvi en els costos en medicaments, visites mèdiques o ingressos hospitalaris que ha d’afrontar la Sanitat pública.

Durant aquest I Fòrum de Diàleg Professional, amb el títol “Construïm la salut del futur”, es va exposar la situació actual del sistema sanitari i la necessitat d’adaptar les polítiques de planificació i d’ordenació professionals als requeriments de salut emergents i els models assistencials.

Respecte al termini de quan és farà efectiva aquesta realitat cal tenir paciència, ja que aquests processos són lents. Però us anirem informant.

Tot i que aquesta primera cimera de professions sanitàries és un pas inicial estem molt satisfets de veure que la incorporació dels D-N va pel bon camí!

 Pots donar suport a la nostra campanya a les xarxes socials compartint el hashtag o etiqueta #SomInversioenSalut

 

468
Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR