“El resultat de la comunicació no és el que dius”

Alvaro Bordas

Sr. Álvaro Bordas durant la conferència.

Si hi ha una frase que recalcà el Sr. Álvaro Bordas a la xerrada amb l’expert que ens oferí gratuïtament el CODINUCAT el passat divendres, és que “El resultat de la comunicació no és el que dius, si no el què t’entenen”. I és ben cert que els dietistes-nutricionistes sovint ens enfrontem als mitjans de comunicació, ràdio o inclús televisió, amb poques eines per reconduir o, simplement, tenir clar el missatge que volem donar.

Álvaro, que és llicenciat en periodisme i formador en matèria de comunicació, va poder explicar, gairebé a una setantena de col·legiats, com encarar una entrevista amb un periodista segons el temps que es disposi i al tipus d’audiència. A més, també va donar consells per deixar clar al públic el punt clau del teu missatge sense soroll de fons i va ensenyar com reconduir una situació complicada, com per exemple quan un periodista et fa una pregunta que no té res a veure amb el tema del què havies de parlar o quan et fa la “metralladora”, és a dir, preguntes successives perquè responguis sense pensar.

La formació va estar plena d’exemples, recurs que també recomanà fer servir als mitjans de comunicació, i de tècniques comunicatives tant per estructurar el missatge com per captar l’atenció del públic.

Alvaro Bordas

Sr. Álvaro Bordas a l’aulari de la Facultat de Farmàcia.

Finalitzà amb un torn de preguntes amè on es recalcà la importància de deixar de costat el sensacionalisme, ja que dóna una falsa sensació d’atenció al públic però que no enganxa ni interessa al periodista. El Sr. Álvaro Bordas va emfatitzar que com experts i professionals que som en matèria de nutrició i alimentació, hem d’actuar com a tals, donant titulars que enganxin però que no es mal interpretin, i aprendre, sobretot, a força de llegir, escoltar o veure les nostres pròpies actuacions als mitjans de comunicació.

Sens dubte fou una formació molt útil, i hem de tenir clar que com a professionals sanitaris tenim una responsabilitat social d’educar sense alarmar.

_____

Alvaro Bordas

Sr. Álvaro Bordas durante la conferencia.

Si hay una frase que recalcó el Sr. Álvaro Bordas en la charla con el experto que nos ofreció gratuitamente el CODINUCAT el pasado viernes, es que “El resultado de la comunicación no es el que dices, si no lo que te entienden”. Y es bien cierto que los dietistas-nutricionistas a menudo nos enfrentamos a los medios de comunicación, radio o incluso televisión, con pocas herramientas para reconducir o, simplemente, tener claro el mensaje que queremos dar.

Álvaro, que es licenciado en periodismo y formador en materia de comunicación, pudo explicar, casi a setenta colegiados, como encarar una entrevista con un periodista según el tiempo que se disponga y el tipo de audiencia que tengas. Además, también dio consejos sobre cómo dejar claro al público el punto clave del mensaje sin ruido de fondo, y sobre cómo reconducir una situación complicada; por ejemplo, cuando un periodista te hace una pregunta que no tiene nada que ver con el tema del que querías hablar o cuando te hace la “ametralladora”, es decir, preguntas sucesivas para que respondas sin pensar.

La formación estuvo llena de ejemplos, recurso que también recomendó usar en los medios de comunicación, y de técnicas comunicativas tanto para estructurar el mensaje como para captar la atención del público.

Alvaro Bordas

Sr. Álvaro Bordas en el aulario de la Facultad de Farmacia.

Finalizó con un turno de preguntas ameno en el que recalcó la importancia de dejar de lado el sensacionalismo, puesto que da una falsa sensación de atención al público, pero que no engancha ni interesa al periodista. El Sr. Álvaro Bordas enfatizó que como expertos y profesionales que somos en materia de nutrición y alimentación, tenemos que actuar como tales, dando titulares que enganchen pero que no se mal interpreten, y aprender, sobre todo, a base de leer, escuchar o ver nuestras propias actuaciones en los medios de comunicación.

Sin duda fue una formación muy útil, y debemos tener claro que como profesionales sanitarios tenemos la responsabilidad social de educar sin alarmar.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR