CoDiNuCat continua treballant per a la prevenció dels trastorns de la conducta alimentària

Barcelona, 13 de juny de 2018.- El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya és una de les 21 institucions inscrita en la Taula de Diàleg per a la Prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), impulsada i coordinada per l’Agència Catalana del Consum, que treballa de manera multidisciplinària per convertir-se en un altaveu de sensibilització social sobre la prevenció i la recuperació dels trastorns de la conducta alimentària.

Dins el treball monogràfic “Anorèxia i Família” en el que treballa actualment aquesta plataforma, CoDiNuCat va assistir ahir a la presentació de les conclusions d’una enquesta realitzada a Catalunya a familiars de malalts amb trastorns alimentaris que a més d’analitzar les seves motivacions i estat emocional, volia conèixer les seves actituds, funcionament i capacitat de regulació emocional.

Una de les principals conclusions d’aquesta enquesta ha estat que les mares de pacients amb trastorns alimentaris manifesten més ràbia, por i sentiment de culpa que els pares.

En l’estudi, coordinat per l’Hospital Universitari Bellvitge i l’Hospital Clínic, hi han col·laborat 13 hospitals públics i centres de tractaments privats d’arreu de Catalunya.

Durant l’acte, la  directora de l’Agència Catalana de Consum (ACC), Montserrat Ribera, va donar a conèixer la campanya “Implica’t-Implicat” per sensibilitzar famílies, professionals i societat en la prevenció i recuperació dels trastorns alimentaris.

L’acte de presentació, celebrat a l’Auditori del Departament Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, també van assistir la directora de l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) i la representant de la Fundació Imatge i Autoestima, Sara Bujalance. També van estar presents el doctor Fernando Fernàndez-Aranda, del Departament de Psiquiatria de l’Hospital de Bellvitge, que va presentar els resultats de l’enquesta i la doctora Laia Asso, membre de la Societat catalana de Pediatria, que va presentar els resultats del grup de treball que ha analitzat el rol de la família com a agent preventiu en el desenvolupament dels trastorns alimentaris.

Objectius de la Taula de diàleg per als trastorns alimentaria: sensibilitzar, prevenir i promocionar la salut

La Taula de diàleg per a la prevenció de la conducta alimentària, creada l’any 201, i de la que CoDiNuCat forma part, ha permès unificar esforços per afrontar de forma comuna aquesta problemàtica, sensibilitzant sobre la importància de prevenir el greu problema dels trastorns de la conducta alimentària  i en general els trastorns relacionats amb la imatge i el pes, prevenint amb estratègies realistes dissenyades de forma coordinada entre diferents sectors (sanitari, educatiu, empresarial, mitjans) i promocionant la salut.

Més informació:

 

http://consum.gencat.cat/ca/lagencia/codi-de-consum-de-catalunya/sintesi-dels-drets-de-les-persones-consumidores-i-usuaries/els-drets-basics-de-les-persones-consumidores/taula-de-dialeg-per-a-la-prevencio-dels-trastorns-de-la-conducta-alimentaria/

468
Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR