CoDiNuCat celebra el III Simposi Català de Dietètica i Nutrició per a l’Activitat Física i l’Esport.

Durant la jornada del dia 3 de juny, a l’Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es va celebrar la 3a edició del Simposi Català de Dietètica i Nutrició per l’Activitat Física i l’Esport organitzat pel Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat). Un any més, l’acte es va emmarcar dins del Postgrau en Nutrició i Dietètica aplicada a l’Activitat Física i l’Esport. El Simposi va comptar amb la col·laboració del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes d’Andalusia (CODINAN), de la comissió gestora del Col·legi Professional de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat de Madrid (CODINMA), i de la Societat Científica Espanyola de Dietètica i Nutrició (SEDYN).

aritz-i-nancy-simposiDr. Aritz Urdampilleta y Dra. Nancy Babio durant la inauguració del Simposi.

Al llarg de la 3a edició es van realitzar 8 ponències impartides per 8 destacats professionals de la nutrició i de l’esport. El programa es va dividir amb dos grans blocs, el primer en relació a casos pràctics i experiències professionals de Dietistes-Nutricionistes – futbol professional, Ral·li Dakar, esports de dansa i arts escèniques, ciclisme, atletisme i crossfit – i el segon més centrat amb la investigació en el camp de la salut, la fisiologia, l’entrenament i la nutrició esportiva.

La jornada es va completar amb la intervenció de 3 esportistes convidats – Sr. Keith Seiji Morino, ballarí; Anna Ramírez Bauxell, corredora del Lointek team; Sra. Ragna Debats, 3a del Mundo en Trail i 1a del Mundo en Snowshoes – els quals van aportar la seva visió i experiència. Tots els ponents invitats van destacar el paper clau que ha tingut l’alimentació i la nutrició en la seva carrera professional.

A la hora del descans, es va servir iogurts i toppings gratuïts a càrrec de la col·laboració, com altres anys, de l’empresa Danone.

danone-simposiImatge capturada de l’esmorzar de iogurts naturals i topping proporcionats per DANONE per la pausa cafè.

El Simposi va comptar amb l’assistència de més de 120 participants, que van assolir nous coneixements sobre l’ alimentació aplicada a la pràctica esportiva en diferents especialitats. Com es va remarcar durant tota la jornada, és vital conèixer l’esport/activitat per poder realitzar l’abordatge nutricional correcte. Per altra part, també es va destacar la importància de la formació continuada de tots els professionals per estar al corrent de les últimes novetats i com va comentar el Dr. Raúl Bescós és important ser crítics amb la informació que se’ns proporciona.

Novament, la 3a edició del Simposi ha estat acreditada pel Consell Català de Formació Continuada, en aquesta ocasió s’ha atorgat 1 crèdit, proporcionalment més alt que l’any passat donat que va ser una Jornada d’un dia.

D’aquesta manera es pot concloure que s’ha tornat a aconseguir l’objectiu de proporcionar les eines i els coneixements necessaris per a la correcta pràctica del professional dietista-nutricionista especialitzat en nutrició esportiva, i amb aquesta III edició, es pot afirmar que el CoDiNUCat es consolida com a referent en proporcionar formació de qualitat de l’àmbit de la nutrició esportiva.

Durant l’acte de clausura, la Dra. Babio va agrair la bona acollida d’aquest III Simposi, convertint-lo amb una data reservada pels professionals dietistes-nutricionistes, a més va estendre l’agraïment als moderadors i personal del CoDiNuCat, així com els representants de diferents entitats col·laboradores.

Lee el resumen de la 3a edición del Simposio Aquí

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR