Això s’ho val! Coneix en què va consistir l’acte i com formar-ne part

El Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat) ha creat un fons econòmic per oferir tractaments dietètics individualitzats a persones amb celiaquia, diabetis i càncer. Els dietistes-nutricionistes col·legiats al CoDiNuCat podran oferir un abordatge dietètic i nutricional adequat a aquest tipus de malalts i contribuir a millorar-ne la qualitat de vida.

Això s’ho val! ha posat nom a l’acord amb les associacions d’afectats de celiaquia, diabetis, la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer i la Creu Roja Catalunya, que consisteix a facilitar als afectats que estiguin en situació d’elevada vulnerabilitat uns vals bescanviables que els permetran anar a la consulta d’un dietista-nutricionista col·legiat per iniciar el tractament nutricional adequat a la seva malaltia, tenint en compte les circumstàncies personals.

img_0684

Francesc Fernández, president de l’Associació de Diabètics de Catalunya, Sra. M. José Bonilla, directora de l’àmbit de Captació de Fons i Empresa de Creu Roja Catalunya, Dra. Nancy Babio, presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya, Dr. Ramón Miralles, president de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, Sra. Olga Cueta, presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya i Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut

 

Aquesta ha estat la primera aportació de 10.000 euros que s’ha lliurat mitjançant uns vals, en format xec, als representants de diverses associacions perquè aquests els facin arribar als pacients més necessitats d’aquest tipus d’assistència. Aquesta acció s’inclou a l’Àrea de Responsabilitat Social Corporativa del CoDiNuCat.

Durant la jornada, la Dra. Nancy Babio, presidenta del CoDiNuCat, va destacar que “Un abordatge dietètic adequat és essencial en la prevenció i el tractament de malalties cròniques i també en la millora de la qualitat de vida dels afectats, tant per aconseguir un bon estat nutricional com per evitar restriccions alimentàries innecessàries”.

La Dra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut, va destacar la figura del dietista-nutricionista en la salut pública. A més, va enumerar les actuacions de l’Agència que inclouen el dietista-nutricionista -revisió de menús escolars, elaboració de guies alimentàries en diferents etapes de la vida i el programa AMED, que identifica els establiments promotors de l’Alimentació Mediterrània-. D’altra banda, va donar suport a la iniciativa engegada pel CoDiNuCat i va recordar que calen solucions diferents en diferents situacions.

Si vols oferir els teus serveis a les persones beneficiades dels vals bescanviables (són 40 euros per val)  has d’enviar el present formulari emplenat a administracio@codinucat.cat amb l’assumpte: Àrea de Responsabilitat Social Corporativa. Indicant les teves dades – personals i de consulta – i seleccionant les entitats amb les quals vols col·laborar, així com l’autorització de difusió de les teves dades personals.

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística. Més informació aquí. ACEPTAR